Θέλεις Ford Fiesta; Mόνο σε αγωνιστικό πλέον

H M Sport ανακοίνωσε πως έχει απόθεμα να συνεχίσει την παραγωγή των αγωνιστικών Ford Fiesta παρά το ότι το αυτοκίνητο σταματάει πλέον να παράγεται από την Ford

M-Sport Ford Fiesta

Τα σημάδια για την παύση παραγωγής του Ford Fiesta έπρεπε να τα είχαμε δει εδώ και μερικούς μήνες, όταν σταμάτησε η παραγωγή του τρίθυρου Ford Fiesta, που ήταν ένας προάγγελος για την παύσης όλης της παραγωγής του δημοφιλούς hot hatch. Ξέρεις όμως ποιος τα είχε δει από νωρίς; Ο Malcolm Wilson, ο επικεφαλής της M-Sport, της ομάδας που συμμετέχει στο WRC με το Puma, αλλά έχει ένα Ford Fiesta για κάθε κατηγορία του πρωταθλήματος. 

M-Sport Ford Fiesta

Έτσι η Μ-Sport κινήθηκε γρήγορα, όπως τουλάχιστον ενημέρωσε με ανακοίνωσή της και έχει εξασφαλίσει όλα τα ανταλλακτικά που χρειάζονται για την συνέχιση της παραγωγής των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Η ανακοίνωση αναφέρει πως το 80% των δραστηριοτήτων της M-Sport αφορά το Ford Fiesta και το ποσοστό είναι ακριβές, καθώς το μοντέλο συμμετέχει σε όλην την αγωνιστική πυραμίδα των κατηγορίων, με μοναδική εξαίρεση πλέον την Rally1 όπου υπάρχει το υβριδικό Ford Puma

Ford Fiesta WRC κατά παραγγελία 

Παρόλα αυτά ένα από τα σημαντικότερα έσοδα της M-Sport είναι τα WRC αυτοκίνητα προηγούμενης γενιάς που παραγγέλνονται στην εταιρεία και πωλούνται σε τιμές που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ. Ήδη έχουν ανακατασκευαστεί πολλά μετά την απόσυρση του μοντέλου από τους αγώνες και έχουν πουληθεί, ενώ οι παραγγελίες από συλλέκτες ή αγωνιζόμενους που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα σε εθνικά πρωταθλήματα δεν σταματούν.  

M-Sport Ford Fiesta

Το γνώριζαν από καιρό 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, πως τα νέα ήταν γνωστά στην M-Sport εδώ και καιρό έτσι έγινε σωστός προγραμματισμός. "Με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Ford, η M-Sport αύξησε ολοκληρωτικά το απόθεμα του αμαξώματος Fiesta για να εξασφαλίσει ότι η παραγωγή θα συνεχιστεί σε όλα τα μοντέλα για τα επόμενα χρόνια τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στην Πολωνία. Όλα τα αυτοκίνητα ράλι της M-Sport που βασίζονται στο Fiesta συνεχίζουν επίσης να αναπτύσσονται, με πολλαπλές αναβαθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί για ολόκληρη τη γκάμα μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες", ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία. 

Ο Malcolm Wilson, ιδρυτής και επικεφαλής της M-Sport τόνισε μεταξύ άλλων, "Το Fiesta ήταν το πρώτο αυτοκίνητο με επίκεντρο τον πελάτη που ανέπτυξε η M-Sport και νομίζω ότι 2.000 συνολικές νίκες μιλούν από μόνες τους. Η ανάπτυξη βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλους τους τομείς και με τα αυτοκίνητα μας που βασίζονται στο Fiesta, με τα Fiesta Rally2, Rally3 και Rally4 να απολαμβάνουν επί του παρόντος διεξοδικά προγράμματα ανάπτυξης".

Best of Network