Πόσα βγάζει η Tesla από την κάθε πώληση αυτοκινήτου;

Η Tesla ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ για το 3ο τρίμηνο του 2022, με τα εργοστάσιά της ανά τον κόσμο να αυξάνουν την παραγωγή. Πόσα χρήματα όμως βγάζει από κάθε πώληση;

Tesla Model 3

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο του έτους που ανακοίνωσε η Tesla, δεν αφήνουν περιθώριο για παρερμηνείες. Η αμερικανική εταιρεία, διανύει την καλύτερη φάση της. Ο υπερδιπλασιασμός των κερδών της σε ετήσια βάση μάλιστα, οδηγεί τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Elon Musk, στο να πιστεύει πως η Tesla θα μπορούσε κάποια στιγμή να ξεπεράσει ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του επιχειρηματικού κλάδου. 

Έσοδα ρεκόρ ανακοίνωσε Tesla

Παρά το γεγονός πως οι εταιρείες αυτοκινήτων καλούνται να αντιμετωπίσουν αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, καθώς και τις διαρκείς προσδοκίες για ύφεση, η Tesla φαίνεται πως βγάζει ένα άκρως ικανοποιητικό ποσό χρημάτων για κάθε αυτοκίνητο που πουλάει. Μετά και την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 3ου τριμήνου, το Forbes προχώρησε σε ανάλυση των κερδών της Tesla ανά αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Tesla έκανε λόγο για έσοδα ρεκόρ $21,45 δις και κέρδη $3,3 δις το τρίμηνο. Τα νούμερα αυτά, έκαναν τον Musk να δηλώσει πως η Tesla θα μπορούσε να ξεπεράσει την Apple όσων αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Στον απόηχο των νέων που αφορούν στα οικονομικά αποτελέσματα, η Tesla συνεχίζει να αυξάνει την παραγωγή στα Gigafactories σε Τέξας και Βερολίνο. Αν μάλιστα η πορεία της παραγωγής στο εργοστάσιο της Σανγκάης είναι ενδεικτική, με τα 77.163 οχήματα που παραδόθηκαν στην Κίνα μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο, αντιλαμβάνεται κανείς τους ρυθμούς παραγωγής που μπορεί να δούμε από τα εργοστάσια του Austin και του Grünheide όταν φτάσουν σε πλήρη δυναμικότητα.

343.830 αυτοκίνητα παρέδωσε η Tesla σε τρεις μήνες

Το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Tesla παρέδωσε 343.830 οχήματα παγκοσμίως, με 365.923 οχήματα να παράγονται συνολικά κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου. Με βάση αυτούς τους αριθμούς αυτοκινήτων και παραδόσεων, καθώς και τα οικονομικά στοιχεία που συγκέντρωσε το Forbes, η Tesla έχει κατά μέσο όρο περίπου $51.726 κέρδη ανά αυτοκίνητο, πριν από τον υπολογισμό των φόρων. Παρόλα αυτά, το δημοσίευμα σημειώνει ότι εμπλέκονται αρκετοί άλλοι παράγοντες, ιδίως αν λάβουμε υπόψη τη διαφορά μεταξύ των οχημάτων που παρήγαγε και των οχημάτων που παρέδωσε.

Best of Network