Με Carlos Sainz η Ford στο Ράλι Ντακάρ του 2025

Ο Carlos Sainz θα είναι ο οδηγός του μυστικού ακόμη Ford Raptor με το οποίο η ομάδα θα κατέβει στο Ράλι Ντακάρ του 2025.

Ford Raptor Ράλι Ντακάρ 2025
Ford Ράλι Ντακάρ 2025 Carlos Sainz Nani Roma
Ford Ράλι Ντακάρ 2025 Carlos Sainz
Ford Ράλι Ντακάρ 2025 Carlos Sainz Nani Roma
Ford Ράλι Ντακάρ 2025 Nani Roma
Ford Ράλι Ντακάρ 2025 Carlos Sainz Nani Roma

Ένα teaser σε συνδυασμό με μια ανακοίνωση έκανε η Ford για το Ράλι Ντακάρ του 2025, στο οποίο ξέρουμε ήδη πως θα είναι παρούσα. Η Ford Performance έχει ήδη δώσει μερικά φειδωλά είναι η αλήθεια, στοιχεία για το Raptor Dakar και τώρα έδωσε μερικά ακόμη, καθώς δεν παρουσίασε το extreme off road αυτοκίνητο αλλά μας το έδειξε σε φόντο. 

Διαβάστε Επίσης

Η ανακοίνωση ωστόσο αφορά τους δύο από τους τέσσερις οδηγούς της ομάδας και μόνο τυχαίοι δεν είναι. Πρόκειται για τον νικητή του αγώνα φέτος, τον Carlos Sainz, ο οποίος πήρε την πρώτη νίκη της Audi και πρώτη με (θεωρητικά) ηλεκτρικό αυτοκίνητο και τον Nani Roma 

Ford Ράλι Ντακάρ 2025 Carlos Sainz Nani Roma

Ο Sainz κυνηγά τον πέμπτο τίτλο του στο Ράλι Ντακάρ με την επιστροφή του στη Ford, μια σχέση που δημιουργήθηκε στην αρχή της σχεδόν σαραντάχρονης αγωνιστικής του καριέρας. Ο Roma, δύο φορές νικητής του Ράλι Ντακάρ, επεκτείνει τη συνεργασία του με τη Ford και την M-Sport μετά τον τερματισμό του 2024 και την εκστρατεία εξοικείωσης ουσιαστικά. 

Ford Ράλι Ντακάρ 2025 Carlos Sainz Nani Roma

Οι δοκιμές στο Ford Raptor του 2025 έχουν ξεκινήσει, καθώς η Ford Performance επιδιώκει την επιτυχή ολοκλήρωση ενός από τους δυσκολότερους αγώνες στον κόσμο. Το πρόγραμμα του Ράλι Ντακάρ 2025 ενισχύει την παρουσία και την αφοσίωση της Ford στον μηχανοκίνητο αθλητισμό παγκοσμίως και τη δέσμευσή της στους αγώνες εκτός δρόμου μετά τον αγώνα του 2024 με το Ford Ranger T1+. 

Ford Ράλι Ντακάρ 2025 Carlos Sainz

Αναλυτικά οι δηλώσεις μετά την ανακοίνωση:

Mark Rushbrook, επικεφαλής Ford Performance Motorsport
"Στην πρόσφατη ιστορία της Ford το μέγεθος των φιλοδοξιών μας στους off-road αγώνες είναι απαράμιλλο και τίποτα δεν είναι πιο ξεκάθαρο σε αυτές τις φιλοδοξίες από την πρόκληση να φέρουμε το Ford Raptor στο θρυλικό Ράλι Ντακάρ. Η ανάληψη μιας τέτοιας πρόκλησης απαιτεί τους καλύτερους μηχανικούς, σχεδιαστές, μέλη της ομάδας, πλοηγούς και οδηγούς, και στον Nani Roma και τον Carlos Sainz Sr. έχουμε δύο από τους πιο έμπειρους και επιτυχημένους οδηγούς στην ιστορία του Ντακάρ. Στις δοκιμές το Ford Raptor έχει ήδη δείξει τις δυνατότητές του και το να έχουμε μαζί μας δύο από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση για τη συνέχιση της εξέλιξής του".

Matthew Wilson, M-Sport director & Dakar Team Manager
"Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τον Nani πίσω στην ομάδα μετά από μια εξαιρετική πορεία φέτος στο Ράλι Ντακάρ με το Ranger T1+. Η εμπειρία αλλά και οι γνώσεις του ήταν ανεκτίμητες για εμάς. Ο Carlos είναι ένας θρύλος των αγώνων και ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς σε όλες τις μορφές των αγώνων εκτός δρόμου. Η απόφασή του να επιστρέψει στην Ford και την M-Sport μετά από τόσα χρόνια αποτελεί μια τεράστια ώθηση για την ομάδα. Καθώς οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουμε τώρα μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουμε από τους καλύτερους και να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την εξέλιξη του Ford Raptor".

Ford Ράλι Ντακάρ 2025 Nani Roma

Carlos Sainz Sr., οδηγός
"Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με αυτό το νέο project για το Ράλι Ντακάρ και που θα δουλέψω ξανά με τη Ford για τέταρτη φορά. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην M-Sport και στον Malcom που γνωρίζω πολύ καλά, είναι πραγματικά υπέροχο. Η ιστορία μου με τη Ford ξεκινά πίσω στο 1987. Νομίζω ότι ήμουν ο πρώτος οδηγός του Malcolm, ο πρώτος εργοστασιακός οδηγός του, και είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που οδηγώ το Raptor. Αντιμετωπίζω αυτή τη μεγάλη πρόκληση έχοντας πολλούς στόχους. Ένας από αυτούς είναι να βοηθήσω τη Ford να κερδίσει το Ράλι Ντακάρ".

Ford Ράλι Ντακάρ 2025 Carlos Sainz Nani Roma

Nani Roma, οδηγός
"Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό το τεράστιο project με την Ford, μια εμβληματική μάρκα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σε συνδυασμό με μια ομάδα με την ιστορία και την κληρονομιά της M-Sport, το να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς νέο είναι παραπάνω από συναρπαστικό. Τόσο εγώ όσο και ο Alex είμαστε χαρούμενοι που έχουμε γύρω μας εξαιρετικά αφοσιωμένους και ταλαντούχους μηχανικούς, αλλά και μια μεγάλη ομάδα – θα ξυπνάμε το πρωί κάθε μέρα και θα κάνουμε αυτό που αγαπάμε με ανθρώπους που έχουν το ίδιο πάθος. Αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα!".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network