Αστρονομικό πρόστιμο στην Audi για το Ράλι Ντακάρ

Η νίκη της Audi στο ράλι Ντακάρ του 2024 θα κοστίσει λίγο ακριβότερα από όσο υπολόγιζε η ομάδα καθώς θα κληθεί να πληρώσει ένα αστρονομικό πρόστιμο.

Audi Ράλι Ντακάρ 2024

Τον Ιανουάριο η Audi με τον Carlos Sainz στο τιμόνι του Audi RS Q e-tron κατέκτησε μια ιστορική νίκη με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, που ήταν και η πρώτη της φίρμας στο φημισμένο ράλι αντοχής. 

Διαβάστε Επίσης

Αμέσως μετά ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rally Raid του 2024 και την παύση του προγράμματος για το Ράλι Ντακάρ, καθώς πλέον το επίκεντρο είναι η συμμετοχή στην Formula 1. 

Audi Ράλι Ντακάρ 2024

Ωστόσο αυτό είναι κάτι που απαγορεύεται από τον αθλητικό κανονισμό του πρωταθλήματος Rally Raid, έτσι οι αγωνοδίκες του Abu Dhabi Desert Challenge επέβαλαν ήδη ποινή στη μάρκα για την απώλεια του δεύτερου γύρου της σεζόν. Το σκεπτικό είναι πως η Audi είχε εγγραφεί ως κατασκευαστής για τη σεζόν 2024 του W2RC και "έβλαπτε την εικόνα" της σειράς με την παράλειψη ορισμένων αγώνων.


Ως εκ τούτου, οι αγωνοδίκες κατέληξαν στο συμπέρασμα "να επιβάλουν πρόστιμο ύψους 750.000 ευρώ στον κατασκευαστή TEAM AUDI SPORT, εκ των οποίων το ποσό των 562.500 ευρώ εφαρμόζεται με αναστολή της ποινής με την προϋπόθεση να μην υπάρξει περαιτέρω παρόμοια παράβαση κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι-Ράλι της FIA 2024".

Δεδομένου ότι η Audi έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να επανέλθει στο πρωτάθλημα αργότερα μέσα στη χρονιά, αναμένεται ότι θα πρέπει να καταβάλει ολόκληρο το πρόστιμο στη σειρά W2RC της FIA.

Ράλι Ντακάρ 2024

Η Audi είχε περιγράψει προηγουμένως την έλλειψη ανταλλακτικών ως τον κύριο λόγο για τον οποίο έβαλε πρόωρο τέλος στο πρόγραμμα rally-raid. Ισχυρίστηκε ότι οι χρόνοι παράδοσης ορισμένων εξαρτημάτων φτάνουν τα δύο χρόνια και ότι κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων διοργανώσεων του Ντακάρ κατανάλωσε περισσότερα εξαρτήματα από όσα περίμενε.

Audi Ράλι Ντακάρ 2024

Σύμφωνα με το motorsport.com εκπρόσωπος της Audi αρνήθηκε να σχολιάσει την ποινή αυτή, εξηγώντας πως θα ασκηθεί έφεση και δεν μπορεί να μιλήσει για μια διαδικασία υπό εξέλιξη. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network