Η Corvette Z06 GT3.R είναι το πρώτο GT3 της Chevrolet

Η Chevrolet μπαίνει στην μάχη της GT3 κατηγορίας για τους αγώνες αντοχής με την Corvette Z06 GT3.R το πρώτο GT3 αυτοκίνητο της εταιρείας

Corvette Z06 GT3.R
Corvette Z06 GT3.R
Corvette Z06 GT3.R
Corvette Z06 GT3.R
Corvette Z06 GT3.R
Corvette Z06 GT3.R
Corvette Z06 GT3.R
Corvette Z06 GT3.R
Corvette Z06 GT3.R
Corvette Z06 GT3.R
Corvette Z06 GT3.R

Η Chevrolet Corvette Z06 είναι το αυτοκίνητο που αναλαμβάνει να συνεχίσει μια μακρά αγωνιστική παράδοση της αμερικανικής φίρμας στους αγώνες αντοχής. Η Chevrolet στο πλαίσιο του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου της Daytona 24, με το οποίο ξεκινούν οι αγώνες IMSA στις Η.Π.Α., παρουσίασε την Corvette Z06 GT3.R, η οποία είναι το πρώτο αυτοκίνητο της στην GT3 κατηγορία. H Corvette μέχρι σήμερα, μετράει 8 νίκες στην κατηγορία GTE στις 24 ώρες του Le Mans και άλλες 4 στην Daytona 24 και θέλει να έχει ανάλογο ανταγωνιστικό πρόσωπο και στα νέα δεδομένα της GT3 κατηγορίας που ισχύουν από το 2024 για τους αγώνες αντοχής. 

Corvette Z06 GT3.R

Έτσι η Corvette Z06 GT3.R θα κάνει πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο στην Daytona και στο εξής θα αποτελέσει το αυτοκίνητο για τις ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται η Chevrolet τόσο για το Le Mans αργότερα μέσα στη χρονιά, όσο και για τους αγώνες του WEC και τα άλλα πρωταθλήματα που συμμετέχει η GT3 κατηγορία.   

Corvette Z06 GT3.R

"Η Corvette Z06 GT3.R ανοίγει νέους δρόμους για τη Chevrolet και το αγωνιστικό πρόγραμμα της Corvette", δήλωσε ο Mark Stielow, διευθυντής της GM Motorsports Engineering Competition. "Αυτό το αγωνιστικό αυτοκίνητο με επίκεντρο τον πελάτη αξιοποιεί τα διδάγματα από όλη τη μακρά και επιτυχημένη ιστορία της Corvette Racing, καθώς και την τεχνογνωσία των ομάδων σχεδιασμού, μηχανικής και συστημάτων μετάδοσης κίνησης της Corvette παραγωγής μας".

Corvette Z06 GT3.R

Δοκιμές διαρκείας 

Η αποκάλυψη της Z06 GT3.R ακολουθεί ένα διετές πρόγραμμα δοκιμών. Η εικονική προσομοίωση μέσω του προσομοιωτή Driver in the Loop της Chevrolet ξεκίνησε στις αρχές του 2021. Η πρώτη δοκιμή της Z06 GT3.R στην πίστα πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, πράγμα που σημαίνει ότι η Z06 GT3.R θα έχει ένα ολόκληρο χρόνο εξέλιξης στην πίστα όταν θα φτάσει στα χέρια των πελατών το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Corvette Z06 GT3.R

"Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα του προγράμματος δοκιμών στην πίστα μέχρι στιγμής", δήλωσε η Laura Wontrop Klauser, υπεύθυνη του αγωνιστικού προγράμματος σπορ αυτοκινήτων της GM. "Αυτό που είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικό είναι η συσχέτιση μεταξύ των ροσομοιώσεων και αυτών που αντιμετωπίζουμε στις δοκιμές σε πραγματικές πίστες. Πρόκειται για ένα ακόμη επίπεδο πιστοποίησης που μας δίνει εμπιστοσύνη στη διαδικασία ανάπτυξης".

Corvette Z06 GT3.R

Με γνώμονα την επιτυχία

Corvette Z06 GT3.R

Η Z06 GT3.R είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά από αγωνιστικά αυτοκίνητα Corvette που έχουν κερδίσει πρωταθλήματα και χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 με την εισαγωγή της Corvette Racing και της Corvette C5-R στους αγώνες . Μπαίνοντας στην 25η σεζόν του, το πρόγραμμα έχει σημειώσει 122 νίκες σε αγώνες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 113 σε αγώνες IMSA.

Corvette Z06 GT3.R

Αυτές οι νίκες έχουν οδηγήσει σε 14 πρωταθλήματα κατασκευαστών και οδηγών και 15 τίτλους ομάδων. Καμία ομάδα στην ιστορία της IMSA δεν έχει κερδίσει περισσότερους αγώνες ή πρωταθλήματα από την Corvette Racing σε αυτό το διάστημα.

Corvette Z06 GT3.R

Η C8.R με τον κινητήρα στο κέντρο, ο προκάτοχος της Z06 GT3.R, έχει κερδίσει 15 φορές σε όλο τον κόσμο από το ντεμπούτο της στην πίστα το 2020. Η σεζόν 2023 θα είναι η δεύτερη και τελευταία της με διπλό πρόγραμμα τόσο στο πρωτάθλημα WeatherTech IMSA όσο και στο FIA WEC. Το τελευταίο θα μετακινηθεί από τους ισχύοντες κανονισμούς GTE στην παγκόσμια πλατφόρμα GT3 από το 2024.


 

Best of Network