Πρεμιέρα για τα επιβλητικά πρωτότυπα του IMSA GTP

Από την Αμερική μας ήρθε η πρώτη γεύση για τη νέα γενιά υβριδικών πρωτοτύπων που θα συμμετέχουν και στο Le Mans, με την πρεμιέρα της νέας κατηγορίας IMSA GTP

IMSA GTP Acura

Όπως παραδοσιακά συμβαίνει, ο φημισμένος αγώνας των 24 ωρών στην Daytona, ξεκίνησε μια εβδομάδα νωρίτερα με την περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών. Η Daytona είναι κάτι ξεχωριστό για το αμερικανικό motorsport, όμως φέτος απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα αυτή η πρεμιέρα, καθώς είδαμε για πρώτη φορά σε αγωνιστική δράση τα πολυαναμενόμενα, υβριδικά πρωτότυπα της κατηγορίας IMSA GTP, της κορυφαίας δηλαδή κατηγορίας των αγώνων αντοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

IMSA GTP Porsche 963

Αυτό είναι το πρώτο βήμα στην πορεία της ένωσης της συγκεκριμένης κατηγορίας με το WEC, που μπορεί να μην είναι τύποις, θα είναι όμως ουσιαστική γιατί οι ομάδες που εμπλέκονται θα μπορούν να συμμετέχουν και στους δύο θεσμούς. Αυτό επίσης ήταν το πρώτο πιάτο μιας πλήρους αγωνιστικής πρεμιέρας, η οποία έρχεται το προσεχές Σαββατοκύριακο με τον κανονικό αγώνα, ο οποίος ανοίγει και το αγωνιστικό πρόγραμμα για την φετινή χρονιά.

IMSA GTP BMW M Hybrid V8

Μάχη Porsche με Acura

Την πρώτη pole position για φέτος λοιπόν εξασφάλισε η ομάδα της Meyer Shank με το αυτοκίνητο της Acura, χάρη στον εξαιρετικό τελευταίο γύρο του Tom Blomqvist. Μέχρι εκείνο το σημείο η Porsche 963 της Penske με τους Capmbell - Christensen και Nasr διατηρούσε την pole επιδεικνύοντας εξαιρετικά στοιχεία στην πρώτη της αγωνιστική εμφάνιση. Ο καλός γύρος ήρθε από τον Felippe Nasr και η διαφορά από την κορυφή ήταν τελικά μόλις 83 χιλιοστά του δευτερολέπτου. 

IMSA GTP Cadillac

Από την δεύτερη σειρά εκκίνησης θα ξεκινήσει το άλλο Acura ARX-06, της Konica Minolta με τους Taylor - Albuquerque - Deletraz και Hartley, ενώ στις θέσεις 4, 5 και  6 βρέθηκαν τρεις Cadillac V-LMDh με τους Bourdais - Van Der Zande και Dixon στο αυτοκίνητο με τον αριθμό 1, τους Bamber - Lynn και Westbrook σε εκείνο με τον αριθμό 2 και τους Derani - Sims και  Aitken στο μονοθέσιο με τον αριθμό 321. 

IMSA GTP Cadillac

Επικεντρωμένη στον αγώνα η BMW 

Από το τριήμερο δοκιμών που έχει την ονομασία "Roar before the 24" γιατί είναι Αμερική και όλα είναι γιορτή, η μοναδική που φαίνεται να μην είναι σε καλή κατάσταση είναι η BMW που συνεργάζεται με την ομάδα Rahal/Letterman/Lanigan. Τα δύο M Hybrid V8 ολοκλήρωσαν στην 7η και 8η θέση αντιστοίχως, με τα στελέχη και τους οδηγούς να σπεύδουν να καθησυχάσουν τους φίλους της ομάδας πως σε αυτόν τον αγώνα δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία η θέση εκκίνησης, στο οποίο έχουν δίκιο εδώ που τα λέμε και πως όλες τις ημέρες συγκέντρωσαν σπουδαία δεδομένα για να βελτιστοποιήσουν την απόδοσή τους κατά τη διάρκεια των 24 ωρών. 

IMSA GTP BMW M Hybrid V8

Παρακάτω μπορείς να παρακολουθήσεις όλο το relive του κατατακτήριου σκέλους, γιατί μπορεί να είσαι από εκείνους που αντέχουν να παρακολουθήσουν δυόμισι ώρες αγωνιστικής δράσης. 


 

Best of Network