Αυτά είναι τα 5 νέα αγωνιστικά Ford Mustang

Δεν θέλουμε να σε ζαλίζουμε αλλά Mustang είναι αυτό και όταν το θρυλικό pony car παρουσιάζεται με μια αρμάδα αγωνιστικών αυτοκινήτων να το συνοδεύουν, εμείς να μην ασχοληθούμε δηλαδή;

Ford Mustang Racing

H Ford παρουσίασε την 7η γενιά του Ford Mustang και μαζί το Ford Mustang Dark Horse που ήταν η έκπληξη. Ένα εργοστασιακό track day car δεν ήταν κάτι που περιμέναμε από την εταιρεία, για διάφορους λόγους, οι οποίοι περιλαμβάνουν και το τμήμα Shelby που παραδοσιακά ασχολείται με τα ιδιαίτερα, ξεχωριστά και σχεδόν αγωνιστικά projects. Όμως σε αγωνιστικό επίπεδο η ιστορία της Ford είναι σπουδαία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως του Carroll Shelby δεν είναι. Ανταποκρινόμενη λοιπόν στην ιστορία αυτή, η Ford παρουσίασε το Mustang GT3 το οποίο εν πολλοίς είναι και το μεγάλο νέο, δεδομένου πως φέρνει την Ford ακόμη πιο κοντά στην είσοδό της στον 24ωρο Le Mans επισήμως. 

Ford Mustang Racing

Επισήμως, γιατί η GT3 κατηγορία θα είναι από το 2023 η σημαντική κατηγορία πίσω από τα πρωτότυπα και υβριδικά hypercars και όπως και η GTE, την οποία αντικαθιστά, πιθανότατα, αυτή με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό. 

Ford Mustang GT3 

To νέο Ford Mustang GT3 είναι ένα πρόγραμμα της Multimatic Motorsports (που θα τρέξει και το GT4) και κινείται από τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 5.4lt. Είναι ο ισχυρότερος από όσους θα εξοπλίζουν το νέο Mustang, το οποίο θα συμμετέχει τόσο στο πρωτάθλημα WEC, όσο και στο IMSA στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επίσης και στα υπόλοιπα GT3 πρωταθλήματα, με σημαντικότερο από αυτά, εκείνο της SRO Motorsports. 

Ford Mustang Racing

Ford Mustang GT4 

Εκεί θα αγωνίζεται και το Ford Mustang GT4, ένα project το οποίο η Multimatic ξεκίνησε μόνη της πριν από αρκετούς μήνες και τώρα το υιοθετεί η Ford επίσημα. Η GT4 είναι μια κατηγορία που συγκεντρώνει αρκετό ενδιαφέρον εδώ και δύο χρόνια με όλο και περισσότερους κατασκευαστές να ετοιμάζουν αυτοκίνητα για εκεί. 

Ford Mustang Racing

Ford Mustang NASCAR 

Ασφαλώς το πιο διάσημο Mustang στο χώρο του motorsport είναι αυτό του NASCAR. Τα αυτοκίνητα νέας γενιάς που μπήκαν φέτος στο πρωτάθλημα με βάση τους κανονισμούς, δεν έχουν υποστεί ακόμη τις σχετικές αλλαγές στην εμφάνιση από όλες τις εταιρείες. Είναι λεπτομέρεια θα μου πεις, γιατί μιλάμε μόνο για ένα καπάκι ώστε το αγωνιστικό να μοιάζει με το πολιτικό, αλλά αυτή είναι η ουσία των αγώνων ξέρεις, εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Το 2024 αναμένεται να γίνει η προσαρμογή της εμφάνισης των ομάδων της Ford με το νέο Mustang. 

Ford Mustang Racing

Ford Mustang Supercars

Νέοι κανονισμοί θα έρθουν το 2023 και στα Supercars Αυστραλίας. Εκεί που η Ford άλλοτε δυσκολότερα και άλλοτε ευκολότερα καταφέρνει να διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα αλλάζουν και περνούν στην 3η τους γενιά. Σε αυτή περνά και το Ford Mustang Supercars με το οποίο συμμετέχουν κορυφαίες ομάδες όπως εκείνη του Dick Johnson. 

Ford Mustang Racing

Ford Mustang NHRA Dragster 

Τέλος, υπάρχει και το Ford Mustang NHRA για τους αγώνες dragster στην Αμερική. Η επαφή με την πολιτική πραγματικότητα στην Αμερική είναι σπουδαία όπως καταλαβαίνεις, ιδίως από τη στιγμή που σε ένα πρωτάθλημα όπως το dragster ομάδες, οδηγοί, χορηγοί και θεατές δείχνουν πως έχουν ανάγκη να ταυτίζονται με συγκεκριμένα μοντέλα και δη μοντέλα θρύλους της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μην ψάχνεις να βρεις άκρη με τις φωτογραφίες γιατί πρόκειται μόνο για ορισμένα render από το παρακάτω video της παρουσίασης, τα οποία διατηρούν ακόμη λίγο μυστήριο για την κάθε έκδοση. 


 

Best of Network