Τα νέα ηλεκτρικά της JLR θα έχουν αυτονομία πάνω από 700 χιλιόμετρα

Η JLR ανακοίνωσε πρόσφατα πως επέλεξε την ινδική εταιρεία Agratas, για την προμήθεια νέας γενιάς μπαταριών για τα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα

Range Rover Sport

Είναι γνωστό εδώ και λίγο καιρό το πλάνο αναδιοργάνωσης της Jaguar Land Rover, που πλέον έχει αποκτήσει νέο λογότυπο και χαράζει τη στρατηγική της για το μέλλον. Η JLR λοιπόν, όπως θα την συναντάμε στο εξής, ανακοίνωσε κάποια στοιχεία σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει στον τομέα της προμήθειας μπαταριών για μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο, καθώς η Jaguar I-Pace είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που υπάρχει στη γκάμα τόσο της Jaguar όσο και της Land Rover και μάλιστα έχει ήδη στην πλάτη της 5 χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

Αν και η I-Pace εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πιο ευχάριστα στην οδήγηση ηλεκτρικά μοντέλα που υπάρχουν στην αγορά, η περιορισμένη αυτονομία της και η αδυναμία να υποστηρίξει υψηλούς ρυθμούς φόρτισης, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη εκσυγχρονισμού της στους συγκεκριμένους τομείς. Η JLR ανέφερε πρόσφατα ότι τα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα, θα προσφέρουν αυτονομία έως και 750 χιλιόμετρα, χάρη στις νέες κυψέλες μπαταρίας που θα προμηθεύεται από την ινδική εταιρεία Agratas Energy Storage Solutions. Η JLR και η Agratas που ιδρύθηκε πρόσφατα, ανήκουν αμφότερες στον ινδικό βιομηχανικό όμιλο Tata Group.

Jaguar I-Pace

Η Agratas, η οποία φέρεται να εξετάζει τόσο τη Μ. Βρετανία όσο και την Ισπανία ως τοποθεσίες για την δημιουργία εργοστασίου κατασκευής μπαταριών στην Ευρώπη, αναμένεται να κατασκευάσει αρχικά τις μπαταρίες στο υπό δημιουργία εργοστάσιο στην Ινδία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η JLR, οι μπαταρίες της Agratas θα έχουν πολύ υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα από αυτές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Jaguar I-Pace.

JLR new logo

Μεγάλη χωρητικότητα και ταχεία φόρτιση

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της JLR για τη μηχανική προϊόντων, Thomas Muller, οι νέες μπαταρίες θα δίνουν 120 kWh από 342 λίτρα χωρητικότητας κυψελών, σε σύγκριση με 84 kWh από 387 λίτρα στο πακέτο μπαταριών της I-Pace. Μια μπαταρία EMA Ultra Range 120 kWh, θα μπορούσε να εξασφαλίσει αυτονομία της τάξης των 750 χιλιομέτρων, κατέληξε ο Muller. Τα αρχικά EMA αποτελούν την ονομασία της νέας αρχιτεκτονικής EV που θα χρησιμοποιηθεί από μικρότερα ηλεκτρικά μοντέλα των εμπορικών σημάτων Range Rover, Discovery και Defender στο προσεχές μέλλον.

Διαβάστε Επίσης

Όσον αφορά το μελλοντικό ηλεκτρικό μοντέλο της Jaguar, η JLR έχει ήδη πει ότι θα έχει αυτονομία 700 χιλιομέτρων. Επιπλέον, η νέα αυτή μπαταρία θα επιτρέπει την ταχεία φόρτιση, δίνοντας τη δυνατότητα να προσθέτεις πάνω από 300 χιλιόμετρα αυτονομίας σε διάστημα 15 λεπτών. Στα σημαντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, περιλαμβάνεται και η συνεργασία των JLR και Agratas για την εξεύρεση μιας λύσης στο φλέγον θέμα της ανακύκλωσης των μπαταριών.

Τέλος, σε προϊοντικό επίπεδο, η JLR θα λανσάρει ένα ηλεκτρικό Range Rover την επόμενη χρονιά, ακολουθούμενο από ένα τετράθυρο GT της Jaguar το 2025. Το μοντέλο της Jaguar θα είναι το πρώτο από τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας που θα έρθουν στην αγορά τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network