Σε ποια γνωστή φίρμα αυτοκινήτων θα δίνει μπαταρίες η Rimac

Η Rimac επεκτείνεται και ως προμηθευτής μπαταριών και εξαρτημάτων του συστήματος μετάδοσης κίνησης σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Rimac Nevera Time Attack Edition

Οι BMW και Rimac, συμφώνησαν να συνεργαστούν στην τεχνολογία μπαταριών υψηλής τάσης για ηλεκτρικά οχήματα, σε μια ευρωπαϊκή σύμπραξη που αποσκοπεί στην αμφισβήτηση της ασιατικής κυριαρχίας στον συγκεκριμένο τομέα.

Διαβάστε Επίσης


Η Rimac, κατασκευαστής ηλεκτρικών hypercars που ανήκει κατά 45% στην Porsche, επεκτείνει την εμβέλειά της ως προμηθευτής συστημάτων μπαταριών και εξαρτημάτων του συστήματος μετάδοσης κίνησης σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, με στόχο να φτάσει τις 100.000 μπαταρίες ετησίως μεταξύ 2024 και 2026.

Δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες

Από την πλευρά της η BMW, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες μπαταρίες ή μοντέλα θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, λέγοντας μόνο ότι δεν αφορά τις νέες κυλινδρικές μπαταρίες που τροφοδοτούν τη σειρά Neue Klasse EV, η οποία θα τεθεί σε παραγωγή το 2025.

Η γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι η μακροχρόνια συνεργασία είναι ένα σημάδι πως η Rimac οδεύει προς μια μετάβαση από εξειδικευμένο προμηθευτή λύσεων υψηλής απόδοσης σε προμηθευτή μεγάλου όγκου. Η BMW αναμένει ότι οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις της θα είναι πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030. Πέρυσι, το μερίδιο των BEV ήταν 15%.

Θυμίζουμε πως η BMW διαθέτει το δικό της ερευνητικό κέντρο κυψελών μπαταρίας στη Γερμανία, αλλά έχει αφήσει την ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας σε συνεργάτες, δίνοντας παραγγελίες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στην CATL, και στην EVE Energy για την παραγωγή κυψελών μπαταρίας στην Κίνα και την Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rimac, Mate Rimac, δήλωσε το 2023 ότι μια γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα χρησιμοποιήσει ένα σύστημα μπαταριών της Rimac σε ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων με ετήσια παραγωγή περίπου 40.000 μονάδων, ξεκινώντας από φέτος, με περισσότερες υπογραφές. Ίσως τώρα το τοπίο να ξεκαθαρίζει κάπως, αναφορικά με τη συγκεκριμένη δήλωση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network