Volvo: Στοχεύει σε μείωση του χρόνου φόρτισης κατά 30%

Η συνεργαζόμενη με την Volvo, Breathe Battery Technologies, έχει αναπτύξει λογισμικό που μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο φόρτισης ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Breathe Battery Technologies

Ήδη από το 2018, η Volvo επενδύει σε μικρές εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογία που η σουηδική εταιρεία πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για τα ηλεκτρικά οχήματά της. Μία από αυτές τις εταιρείες, έχει αναπτύξει λογισμικό που μπορεί να μειώσει τους χρόνους φόρτισης της μπαταρίας (από 10-80%) μεταξύ 15 και 30%.

Διαβάστε Επίσης

Η εταιρεία με έδρα τη Μ. Βρετανία ονομάζεται Breathe Battery Technologies και χρησιμοποιεί αλγόριθμους για τη διαχείριση της διαδικασίας φόρτισης. Ενώ τα ηλεκτρικά οχήματα διατηρούν παραδοσιακά τις μπαταρίες τους ασφαλείς με ένα πρόγραμμα κλιμακωτής φόρτισης που χρησιμοποιεί προκαθορισμένους κανόνες, η τεχνολογία της Breathe μπορεί να ελέγξει τη ροή ενέργειας σε πραγματικό χρόνο.

Οι καρποί της συνεργασίας με την Breathe

Breathe Battery Technologies

"Η επενδυτική και εμπορική συνεργασία με την Breathe, μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε ένα βασικό πρόβλημα για τους πελάτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και καθιστά την απόδοση φόρτισης ακόμα πιο ανταγωνιστική", λέει η Ann-Sofie Ekberg, CEO του Volvo Cars Tech Fund. "Οι ταχύτεροι χρόνοι φόρτισης, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε την ηλεκτρική κινητικότητα και να την κάνουμε διαθέσιμη σε περισσότερους ανθρώπους".

Όχι μόνο η τεχνολογία επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία φόρτισης, αλλά ο δυναμικός έλεγχός της, σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες επωφελούνται από τους βελτιωμένους χρόνους φόρτισης καθ' όλη τη διάρκεια ζωής των οχημάτων τους. Και το ακόμη καλύτερο είναι πως αυτή η διάρκεια ζωής αναμένεται να είναι μεγάλη, καθώς η Volvo ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία λειτουργεί χωρίς να βλάπτει την μπαταρία. Το λογισμικό της Breathe παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας της μπαταρίας για να αποφύγει την επιμετάλλωση λιθίου, η οποία μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής του αποθέματος ενέργειας.

Πρώτη η Volvo

Η Volvo αναφέρει ότι είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Breathe και ότι αυτή θα είναι διαθέσιμη στους οδηγούς των ηλεκτρικών της μοντέλων που θα έρθουν στο προσεχές διάστημα. Μόλις η τεχνολογία εφρμοστεί σε πραγματικές συνθήκες, θα είναι δυνατές και περαιτέρω βελτιώσεις.

"Η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας σε μεγάλη κλίμακα στην πλατφόρμα EV επόμενης γενιάς της Volvo ανοίγει πόρτες σε καινοτόμα σχέδια αυτοκινήτων και βελτιώσεις απόδοσης", δήλωσε ο Dr. Ian Campbell, Διευθύνων Σύμβουλος της Breathe. "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτή τη συμφωνία επένδυσης και προμήθειας με τη Volvo Cars και υποστηρίζουμε το συναρπαστικό ταξίδι τους προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network