Η VW δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια στην Magna Steyr για κατασκευάσει το ηλεκτρικό Scout

H Volkswagen παρήγγειλε το ηλεκτρικό Scout από την εταιρεία που ανέπτυξε και εξέλιξε την Mercedes G-Class, την Magna Steyr.

Volkswagen Scout SUV

Το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της Magna Steyr είναι αυτό που φέρεται να έχει αναλάβει για την Volkswagen και την αναβίωση του VW Scout ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το VW Scout όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρεία θα αναβιώσει και θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2026 με επένδυση από την VW που θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. 

Volkswagen Scout

Τα 450 από αυτά τα εκατομμύρια, η εταιρεία θα τα δώσει στην Magna Steyr, σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Kleine Zeitung.

Διαβάστε Επίσης

Στην περίπτωση που το δημοσίευμα ευσταθεί είναι εμφανής η προσπάθεια της Volkswagen να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο με υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά κατασκευής και συνεπώς αρκετά premium όσον αφορά την τοποθέτησή του στην αγορά. 

Η Magna Steyr είναι ο "εργολάβος" που έχει αναλάβει την Mercedes G-Class εδώ και χρόνια και ήδη μνημονεύεται ως ένας από τους κύριους παράγοντες της επιτυχίας του σκληροτράχηλου εκτός δρόμου οχήματος της Mercedes. 

Volkswagen Scout

Αυτό έχει αξία από τη στιγμή που η Volkswagen προορίζει το Scout να είναι ένα αντίστοιχα αποτελεσματικό SUV στις εκτός δρόμους επιφάνειες και παράλληλα ένα pick up κορυφαίων χαρακτηριστικών, όπως αυτά που αναζητούν και αγοράζουν μαζικά οι Αμερικανοί. 

Οι εργασίες ανάπτυξης βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από τους μηχανικούς της Magna στο Γκρατς και στις ΗΠΑ και τα δύο οχήματα θα πρέπει να είναι έτοιμα για παραγωγή σε σειρά μέχρι το τέλος του 2026, μετά από εκτεταμένες δοκιμές πρωτοτύπων, ανέφερε η Kleine Zeitung.

Volkswagen Scout PickUp

Εκπρόσωπος της Magna στην Ευρώπη δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει εικασίες όταν ρωτήθηκε από την Automotive News Ευρώπης σχετικά με το δημοσίευμα.

Η VW δήλωσε τον Μάρτιο ότι θα κατασκευάσει στις ΗΠΑ ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης για το Scout κοντά στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας, το οποίο βρίσκεται περίπου 560 χιλιόμετρα ανατολικά του εργοστασίου της στην Τσατανούγκα του Τενεσί.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network