Νέο Renault 5: Πότε παρουσιάζεται και πόσο θα κοστίζει

Η αναβίωση του Renault 5 ως ηλεκτρικό είναι ίσως η πιο σημαντική κίνηση της γαλλικής φίρμας. Μόλις ανακοινώθηκε πότε θα παρουσιαστεί και η τιμή του

Ηλεκτρικό Renault 5

Η Renault θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του μικρού ηλεκτρικού Renault 5 στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 2024, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Luca de Meo.

Το ρετροφουτουριστικό Renault 5 θα έχει τιμή "γύρω στα 25.000 ευρώ", δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία. Θα έχει αυτονομία έως και 400 χιλιόμετρα και θα διαθέτει ένα avatar infotainment με την ονομασία Reno, το οποίο θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη.

Θα κατασκευαστεί στο εργοστασιακό συγκρότημα ElectriCity της Renault στη βόρεια Γαλλία, το οποίο αποτελεί πλέον μέρος της Ampere. Ο De Meo συζήτησε το ντεμπούτο του Renault 5 στη Γενεύη πριν από λίγες μέρες όταν αποκάλυψε την ηλεκτρική γκάμα της φίρμας και δη το νέο Twingo -που θα είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό της φίρμας.

Διαβάστε Επίσης

Επίσης μάθαμε ότι στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάστει το νέο Dacia Duster, ένα πολύ σημαντικό SUV για την φίρμα και τον όμιλο γενικά. Η Renault είναι η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που πάντα έχει θέση στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί από το 2019.

Το νέο Renault 5 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μορφή concept το 2021. Το όνομά του και η γενική σιλουέτα του θυμίζουν το αρχικό Renault 5, ένα μίνι αυτοκίνητο που βρισκόταν στην παραγωγή από το 1972 έως το 1996, με αναβαθμίσεις. Πάνω από οκτώ εκατομμύρια αυτοκίνητα πουλήθηκαν.

Τι συμβαίνει με την έκθεση Γενεύης

Η ετήσια διοργάνωση ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή το 2020 λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό. Ωστόσο, ο αμφιλεγόμενος χαρακτήρας εκείνης της ακύρωσης -οι διοργανωτές επικαλέστηκαν ρήτρα "ανωτέρας βίας"- χάλασε τις σχέσεις με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Μεταξύ 30 και 40 αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται να συμμετάσχουν στην έκθεση του επόμενου έτους, δήλωσαν οι διοργανωτές, προσθέτοντας ότι ο πλήρης κατάλογος των εκθετών θα δοθεί στη δημοσιότητα περίπου ένα μήνα πριν από την έκθεση, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BMW και η Audi έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουν. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network