Άνοιξε ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και είναι δωρεάν

Η πρώτη φάση του έργου που θα περιλαμβάνει συνολικά 50 θέσεις ταυτόχρονης φόρτισης, ξεκίνησε ήδη στο ισόγειο του χώρου στάθμευσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΚΠΙΣΝ Σταθμός Ηλεκτροφόρτισης

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (ΦΑΕΕΕ) και της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ -επίσημου εισαγωγέα των Jaguar, Range Rover, Defender και Discovery- για τη δημιουργία του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα με 50 θέσεις για ταυτόχρονη φόρτιση.

Διαβάστε Επίσης

Η πρώτη φάση του έργου ξεκίνησε ήδη με τη λειτουργία 24 θέσεων στο ισόγειο του χώρου στάθμευσης του ΚΠΙΣΝ (συμπεριλαμβανομένων δύο θέσεων στη ζώνη ΑμεΑ), ενώ εντός του 2024 το έργο θα ολοκληρωθεί με συνολικά 50 σημεία φόρτισης, όλα με ισχύ έως 22kW.

ΚΠΙΣΝ Σταθμός Ηλεκτροφόρτισης

Σε μια κοινή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς την πράσινη μετάβαση, η νέα αυτή υπηρεσία λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για έναν χρόνο. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα και μετά από ραντεβού, να πραγματοποιούν test drive των plug-in υβριδικών μοντέλων Range Rover Sport και Velar.

ΚΠΙΣΝ Σταθμός Ηλεκτροφόρτισης

Ο Δημήτρης Πρωτοψάλτου, Γενικός Διευθυντής της ΚΠΙΣΝ, δήλωσε: "Με κοινό τόπο τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευαισθητοποίηση για την πράσινη κινητικότητα, η συνεργασία αυτή πιστοποιεί για ακόμα μία φορά πως το ΚΠΙΣΝ αποτελεί πρότυπο δημόσιου χώρου και σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η σημερινή ημέρα μας βρίσκει με δύο πολύτιμους συνεργάτες που σέβονται και έμπρακτα τιμούν την αποστολή του ΚΠΙΣΝ".

ΚΠΙΣΝ Σταθμός Ηλεκτροφόρτισης

Αναφερόμενος στο όραμα της ΦΑΕΕ, ο Γιάννης Μητρόπουλος, Πρόεδρος ΕΣΠΕΝ και Γενικός Διευθυντής στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας τόνισε, μεταξύ άλλων: "Η στρατηγική συνεργασία μας με το ΚΠΙΣΝ και την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ για τη δημιουργία του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει την προσήλωση της εταιρείας μας στην υιοθέτηση πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της βιωσιμότητας. Από την πλευρά μας, επενδύουμε σταθερά στην ανάπτυξη των υπηρεσιών που συμβάλλουν στην διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, προς όφελος των καταναλωτών πάντα με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος".

ΚΠΙΣΝ Σταθμός Ηλεκτροφόρτισης

Ο Μιχάλης Οικονομάκης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ -επίσημου εισαγωγέα Jaguar, Range Rover, Defender και Discovery - και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, επισήμανε: "Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευσή της στην επίτευξη μίας σειράς στόχων που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη".

Και συνέχισε λέγοντας πως "το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες πρωτοβουλίες όπως η ένταξη της Εταιρίας στο δείκτη περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και η ανάπτυξη του Project "Ecoshift" με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης, που στόχο έχει να προωθήσει λύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network