Το νέο Peugeot e-Rifter έρχεται με βελτιωμένη αυτονομία

Το ηλεκτρικό MPV της Peugeot θα διατίθεται με 5 ή 7 θέσεις, και εκτός από αυξημένη αυτονομία θα έχει και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Peugeot e-Rifter
Peugeot e-Rifter
Peugeot e-Rifter
Peugeot e-Rifter
Peugeot e-Rifter
Peugeot e-Rifter

Η νέα, 2η γενιά του Peugeot e-Rifter είναι εδώ. Πέρασαν ήδη δύο χρόνια από τη στιγμή που το αδερφάκι των Citroen e-Berlingo και Opel Combo Life απέκτησε ηλετρική έκδοση και πλέον, η νέα του γενιά έρχεται με φρέσκια εμφάνιση, βελτιώσεις στον τομέα της μπαταρίας και περισσότερη τεχνολογία.

Διαβάστε Επίσης

Αρχικά, το e-Rifter έχει ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος. Η νέα μάσκα περιλαμβάνει το νέο σήμα της Peugeot, ενώ οι προβολείς περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά πλέον σε όλα τα μοντέλα της γαλλικής μάρκας φώτα, που η ίδια αποκαλεί "νύχια”. Νέας σχεδίασης είναι και ο προφυλακτήρας.

Peugeot e-Rifter

Μία επιπλέον σημαντική αλλαγή, είναι η αύξηση της αυτονομίας. Παρά το γεγονός ότι η μπαταρία παραμένει στις 50kWh, η αυτονομία αυξήθηκε από τα 275 στα 320 χιλιόμετρα (αν και η Stellantis περιμένει ακόμα την πιστοποίηση WLTP). Η ισχύς παραμένει στους 136 ίππους με την απόδοση ροπής να είναι 260 Nm. Σίγουρα η βελτιώση της αυτονομίας είναι ευπρόσδεκτη, όμως θα χρειάζοταν κάτι παραπάνω για να υποστηρίξει έναν τρόπο ζωής "πολλαπλών χρήσεων αναψυχής" που ευαγγελίζεται το e-Rifter.

Με θέσεις για 5 ή για 7 άτομα

Peugeot e-Rifter

To οποίο μπορείς να επιλέξεις σε 5θέσια ή 7θέσια διάταξη. Μετά βέβαια, είναι και ο τομέας της τεχνολογίας. Αν και το μοντέλο της Peugeot διακρινόταν έναντι των δύο προαναφερθέντων μοντέλων με τα οποία μοιράζεται το πάτωμα EMP2, πλέον δείχνει σαφώς πιο cool, με την προσθήκη του φαντεζί ψηφιακού πίνακα οργάνων iCockpit.

Με 18 συστήματα υποβοήθησης

Η σουίτα των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού διευρύνεται συνεχώς και πλέον περιλαμβάνει 18 λειτουργίες, μεταξύ των οποίων προειδοποίηση υπνηλίας οδηγού, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας και αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης. Σε αυτά μπορείς να προσθέσεις και την είσοδο στο αυτοκίνητο χωρίς κλειδί, το προσαρμοζόμενο cruise control και την τεχνολογία υποβοήθησης παρκαρίσματος.

Peugeot e-Rifter

Οι χρόνοι φόρτισης πάντως, παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πριν, δηλαδή περίπου 7,5 ώρες για πλήρη φόρτιση 0-100% σε οικιακό φορτιστή ή 30 λεπτά 0-80% σε ένα σημείο ταχείας φόρτισης 100kW. Οι τιμές του νέου μοντέλου δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, όμως δεν αναμένεται να διαφέρουν σημαντικά από εκείνες του υπάρχοντος μοντέλου, που ξεκινάει από τις 43.500 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network