Σε ποια χώρα η Volvo αποφάσισε να πουλάει μόνο SUV

Κι όμως, η Volvo αποφάσισε να σταματήσει τη διάθεση των sedan και estate μοντέλων της σε μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές και η απόφασή της στηρίζεται σε στοιχεία

Volvo EX90

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, η Volvo είναι ίσως η μοναδική εταιρεία που έχτισε το μύθο της στα αμαξώματα station wagon. Αυτό βέβαια, είναι κάτι που συνέβη αρκετές δεκαετίες πριν τα SUV αρχίζουν να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στα charts των πωλήσεων στις περισσότερες αγορές του πλανήτη.

Η εμμονή της σουηδικής εταιρείας με τα μοντέλα estate συναγωνίζεται εκείνη με την ασφάλεια, σε επίπεδο που αν ένας ψυχολόγος σου ζητούσε να σχεδιάσεις ένα Volvo, το πιθανότερο είναι πως αυτό που θα αποτύπωνες στο χαρτί, θα ήταν ένα μοντέλο SW.

Διαβάστε Επίσης

Τι σημαίνουν όλα αυτά; πως η απόφαση της Volvo να σταματήσει τη διάθεση μοντέλων sedan και estate στην αγορά της Μ. Βρετανίας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη αγορά ήταν από τις πιο ώριμες στην Ευρώπη, αναφορικά με την αποδοχή τέτοιου τύπου αμαξωμάτων.

Μέσα στο καλοκαίρι που διανύουμε, η Volvo απέσυρε σταδιακά από την αγορά τα S90 και τις εκδόσεις Cross Country των V60 και V90, ενώ τώρα σειρά παίρνουν το S60 και τα V60 Estate και V90 Estate.

Volvo V60 T6 PHEV

Το αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων, είναι η Volvo να αποτελεί μια μάρκα που διαθέτει αποκλειστικά και μόνο SUV στη γκάμα της. Η εταιρεία από την πλευρά της, δηλώνει πως η απόφασή της στηρίχθηκε στις πωλήσεις των μοντέλων της.

Όπως αναφέρει, τα sedan και estate μοντέλα αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 10% των πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι τα SUV XC40, XC60 και XC90, κλείδωσαν τις τρεις πρώτες θέσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες. Και ως γνωστόν, ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Πήρε το μήνυμα της αγοράς

Σε ανακοίνωσή της η Volvo αναφέρει: "μετασχηματίζουμε με ταχείς ρυθμούς τα προϊόντα μας, πράγμα που σημαίνει όχι μόνο την πορεία προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση, αλλά και τη μετάβαση σε νέες πλατφόρμες και τεχνολογίες σε όλα μας τα αυτοκίνητα. Ως αποτέλεσμα, έχουμε αφαιρέσει περαιτέρω μοντέλα από τη γκάμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα μοντέλα S60, V60 και V90".

Volvo EX90

Η ζήτηση για την υπάρχουσα γκάμα των SUV της Volvo συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ το ενδιαφέρον για τα επερχόμενα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα EX30 και EX90 εμφανίζεται έντονο. Το αν υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναδούμε στη Μ. Βρετανία μοντέλα sedan ή estate με τα σήματα της Volvo στο αμάξωμά τους είναι άγωνστο, αν και η ίδια η εταιρεία δεν το αποκλείει. Απλά θεωρεί πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν δείχνει να ενδιαφέρει και τόσο το αγοραστικό κοινό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network