Αν κλέψεις πανάκριβο παλιό μονοθέσιο να ξέρεις να οδηγείς με χειροκίνητο κιβώτιο

Παίρνει δίκαια το βραβείο αποτυχημένης κλοπής: πήγαν να "απαλλοτριώσουν" πανάκριβο Brabham BT21 αλλά το παράτησαν γιατί δεν ήξεραν να οδηγούν με χειροκίνητο κιβώτιο

Brabham BT21

Αν πρόκειται να κλέψεις αυτοκίνητο, είναι μάλλον καλή ιδέα να κάνεις πρώτα μια σχετική έρευνα. Όχι μόνο να είσαι σίγουρος ότι ξέρεις πού θα βρεις αυτό που ψάχνεις, αλλά να βεβαιωθείς ότι μόλις μπεις μέσα μπορείς να το οδηγήσεις. Να είσαι σίγουρος ότι ξέρεις πώς να το βάλεις μπροστά και κυρίως να αλλάξεις ταχύτητες. Κάποιοι εγκληματίες στην Αυστραλία αποφάσισαν να μην κάνουν καθόλου έρευνα πριν επιχειρήσουν να κλέψουν ένα μονοθέσιο Brabham BT21 (κεντρική φωτό).

Ένα παλιό μονοθέσιο Brabham BT21 δεν έχει αυτόματο κιβώτιο

Αυτό το Brabham BT21 κλάπηκε πριν από μερικές μέρες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι αρκετά σπάνιο αφού κατασκευάστηκαν μόλις 100 στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Η κλοπή ενός τέτοιου μονοθεσίου θα γινόταν αμέσως είδηση, είτε η ληστεία ήταν κακοστημένη είτε όχι, και θα ήταν γνωστό ποιος αριθμός πλαισίου ήταν αυτός που κλάπηκε.

Δεν είναι ότι η ΒΤ21 είναι κατασκευασμένη από ακριβά μέταλλα που θα μπορούσαν να λιώσουν και να τα πουλήσουν (όπως τα καλώδια στον ελληνικό σιδηρόδρομο). Θα ήταν απλώς γνωστό ως το κλεμμένο BT21. Κανείς δεν θα το άγγιζε και οι δράστες θα συλλαμβάνονταν αργά ή γρήγορα.

Βραβείο αποτυχημένης κλοπής

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως οι ληστές ήθελαν να οδηγήσουν το BT21 μακριά από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά δεν γνώριζαν πώς να το βάλουν μπροστά και, όπως φαίνεται, πώς να οδηγήσουν με χειροκίνητο κιβώτιο. Δεν ήταν καλά εξοπλισμένοι για τη δουλειά, κάτι που έγινε φανερό όταν το αυτοκίνητο ανακαλύφθηκε λίγα τετράγωνα από το σημείο που το πήραν με σπασμένο συμπλέκτη.

Πάρνουν δικαίως το βραβείο αποτυχημένης κλοπής. Το αυτοκίνητο επέστρεψε στο γκαράζ του και μόλις αποκτήσει καινούργιο συμπλέκτη θα είναι ξανά τέλειο. 

Διαβάστε Επίσης

Best of Network