Βρέθηκε η κλεμμένη Ferrari F512M του Gerhard Berger

Οι Αρχές της Μ. Βρετανίας σε συνεργασία με την Ferrari, κατάφεραν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο που είχε κλαπεί πριν από σχεδόν 30 χρόνια.

Ferrari F512M

Ο περισσότερος κόσμος είναι πολύ πιθανό να θυμάται τον Gerhard Berger ως team mate του αείμνηστου Ayrton Senna. Ωστόσο αν και βρέθηκε στη σκιά του Βραζιλιάνου, όντας δεύτερος οδηγός της McLaren, ο Berger δεν θα μπορούσε παρά να έχει αρκετά συχνά τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του. Εδώ όμως, δεν θα μας απασχολήσει το παρελθόν του στον χώρο της F1, αλλά η είδηση της εύρεσης του κλεμμένου του αυτοκινήτου.

Είναι πολύ πιθανό να μην γνώριζες πως ο Berger είχε στην κατοχή του μια Ferrari F512M. Είχε στην κατοχή του τρόπος του λέγειν βέβαια, καθώς το αυτοκίνητο αυτό είχε κλαπεί πριν από σχεδόν 30 χρόνια, για να βρεθεί ξανά στη Μ. Βρετανία ύστερα από πληροφορίες που συνέλεξε η Ferrari.

Ferrari F512M

Η εξαιρετικά σπάνια F512M ήταν μία από τις δύο Ferrari που ανήκαν σε οδηγούς της F1 και εκλάπησαν κατά τη διάρκεια του GP του Σαν Μαρίνο το 1995 στην Ιταλία. Εξαφανισμένη για σχεδόν τρεις δεκαετίες, η Testarossa του Berger, μία από τις μόλις 501 που κατασκεύασε η Ferrari στα μέσα της δεκαετίας του '90, ξαναέρχεται στο προσκήνιο.

Ferrari F512M

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Ferrari επικοινώνησε με αξιωματικούς της Μονάδας Οργανωμένου Εγκλήματος Οχημάτων της Met, μετά από ελέγχους που είχε κάνει για ένα αυτοκίνητο που επρόκειτο να αγοράσει ένας Αμερικανός, μέσω ενός Βρετανού μεσίτη. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, η Ferrari ανακάλυψε ότι επρόκειτο στην πραγματικότητα για την κλεμμένη F512M του Berger και σήμανε συναγερμό.

Στην Ιαπωνία για τρεις δεκαετίες

Οι Βρετανοί ντετέκτιβ έκαναν γρήγορα "εκτεταμένες" έρευνες και κατάφεραν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ της εξαφανισμένης Ferrari. Αφού είχε σταλεί κατευθείαν στην Ιαπωνία μετά την κλοπή, μεταφέρθηκε στη Μ. Βρετανία μόλις στα τέλη του περασμένου έτους. Από τη στιγμή που εντοπίστηκε ξανά, η αστυνομία προχώρησε άμεσα στην κατάσχεσή της, ώστε να μην εξαχθεί ξανά από τη χώρα.

Ferrari F512M

Ο αστυνόμος Mike Pilbeam, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε: "Η κλεμμένη Ferrari αξίας κοντά στα 320.000 ευρώ αγνοούνταν για περισσότερα από 28 χρόνια πριν καταφέρουμε να την εντοπίσουμε μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες. Οι έρευνές μας ήταν επίπονες και περιλάμβαναν επικοινωνία με αρχές από όλο τον κόσμο”.

"Συνεργαστήκαμε με την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος, με τη Ferrari, καθώς και με διεθνείς αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, και αυτή η συνεργασία ήταν καθοριστική για την κατανόηση του ιστορικού του οχήματος και για να σταματήσει η έξοδός του από τη χώρα", ανέφερε ο Pilbeam.

Ακόμη δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν και πότε το αυτοκίνητο θα επιστρέψει στον αρχικό του ιδιοκτήτη, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο από την πλευρά του Berger. Για την ιστορία, η τύχη της δεύτερης κλεμμένης Ferrari παραμένει άγνωστη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network