Και όμως η Williams έβγαλε τον Logan Sargeant από το μονοθέσιό του

Ένα ατύχημα του Albon στα δοκιμαστικά έδειξε -σε περίπτωση που είχαμε αμφιβολίες- ποιος είναι ο πρώτος οδηγός στην Williams F1. Και κάπως έτσι ο Logan Sargeant έμεινε εκτός GP Αυστραλίας.

Logan Sargeant Williams F1

Αν ο Logan Sargeant (κεντρική φωτό) δεν γνώριζε ήδη ότι παίζει δεύτερο βιολί πίσω από τον Alex Albon στη Williams, σίγουρα θα το μάθει τώρα. Και αυτό γιατί ο Αμερικανός οδηγός απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από το μονοθέσιό του για το GP Αυστραλίας αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού ο Albon τράκαρε στα δοκιμαστικά.

"Μετά το ατύχημα του Alex Albon κατά τη διάρκεια του FP1 στο Grand Prix της Αυστραλίας, η Williams Racing επιβεβαιώνει ότι λόγω της εκτεταμένης ζημιάς που υπέστη, αναγκάζεται να αποσύρει το σασί για το υπόλοιπο του Grand Prix", αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας. 

"Αυτό το σασί θα επιστραφεί στα κεντρικά γραφεία της ομάδας στο Grove για επισκευή. Λόγω του γεγονότος ότι ένα τρίτο σασί δεν είναι διαθέσιμο, η ομάδα μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έλαβε την απόφαση ο Alex να αγωνιστεί για το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου με το σασί που οδήγησε ο Logan Sargeant στο FP1 και FP2".

Williams FW46 F1 2024 Παρουσίαση Μονοθεσίου
Williams FW46 F1 2024

Αν χρειαζόσασταν ποτέ περισσότερη επιβεβαίωση ότι η F1 είναι ένα βάναυσο άθλημα, εδώ είναι. Φυσικά, δεδομένης της πρόσφατης φόρμας, ο Albon είναι μάλλον πιο πιθανό να πάρει βαθμούς στην Αυστραλία, αλλά κανένας από τους δύο οδηγούς της Williams δεν έχει τερματίσει στην πρώτη 10άδα στους δύο προηγούμενους αγώνες της σεζόν και δύσκολα έφταιγε ο Sargeant για τη σύγκρουση του Albon.

Sargeant: Η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα μου

"Αυτή είναι η πιο δύσκολη στιγμή που θυμάμαι στην καριέρα μου και δεν είναι καθόλου εύκολο", δήλωσε ο Sargeant. "Ωστόσο, είμαι απόλυτα εδώ για την ομάδα και θα συνεχίσω να συνεισφέρω με όποιον τρόπο μπορώ αυτό το Σαββατοκύριακο για να μεγιστοποιήσουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε".

Βάζουμε στοίχημα ότι βράζει πολύ πίσω από τις κλειστές πόρτες.

"Πρέπει να είμαι απόλυτα ειλικρινής και να πω ότι κανένας οδηγός δεν θα ήθελε να εγκαταλείψει τη θέση του. Δεν θα ήθελα ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Logan ήταν πάντα ένας άψογος επαγγελματίας και ομαδικός παίκτης από την πρώτη μέρα, και αυτό δεν θα είναι εύκολο γι' αυτόν να το δεχτεί", δήλωσε ο Albon. "Σε αυτό το σημείο, όμως, δεν μπορώ να σταθώ στην κατάσταση και η μόνη μου δουλειά τώρα είναι να μεγιστοποιήσω τις δυνατότητές μας αυτό το Σαββατοκύριακο και να συνεργαστώ με όλη την ομάδα για να διασφαλίσω ότι θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά".

Ο Albon δεν τραυματίστηκε από τη συντριβή του στα FP1.

"Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που η ζημιά που υπέστη το σασί σημαίνει ότι πρέπει να το αποσύρουμε από το Σαββατοκύριακο", δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Williams, James Vowles. "Είναι απαράδεκτο στη σύγχρονη Formula 1 να μην έχουμε εφεδρικό σασί, αλλά αυτό αντικατοπτρίζει το πόσο πίσω ήμασταν κατά τη χειμερινή περίοδο και δείχνει γιατί πρέπει να προχωρήσουμε σε σημαντικές αλλαγές προκειμένου να βρεθούμε σε καλύτερη θέση για το μέλλον.

Ως αποτέλεσμα, είχαμε να πάρουμε μερικές πολύ δύσκολες αποφάσεις σήμερα το απόγευμα. Αν και ο Logan δεν θα έπρεπε να υποφέρει από ένα λάθος που δεν έκανε, κάθε αγώνας μετράει όταν η μεσαία θέση είναι πιο σφιχτή από ποτέ, οπότε πήραμε την απόφαση με βάση τις καλύτερες δυνατότητές μας να κερδίσουμε βαθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network