Κλοπές αυτοκινήτων: Τα μοντέλα που δεν προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα

Να και μία λίστα που σχετίζεται με κλοπές αυτοκινήτων αλλά θέλεις να είναι μέσα το αυτοκίνητό σου. Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ασφαλιστικής Hellas Direct

Κλοπή αυτοκινήτου

Είναι πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία για τις κλοπές αυτοκινήτων, που προέκυψαν από ανάλυση δεδομένων της ασφαλιστικής Hellas Direct. Μεταξύ άλλων αυτό που αποκαλύπτουν είναι ποια μοντέλα αυτοκινήτων δεν προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα. 

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που δεν προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα

Είναι τα μοντέλα εκείνα που κλάπηκαν με μικρότερη συχνότητα το 2022, από το σύνολο των οχημάτων που ήταν ασφαλισμένα στην Hellas Direct τη χρονιά αυτή. 

Διαβάστε Επίσης

Από τα ασφαλισμένα οχήματα στην Hellas Direct στο τέλος του 2022, τα παρακάτω είναι αυτά που κλάπηκαν με τη μικρότερη συχνότητα. Μιλάμε είτε για μερική κλοπή, δηλαδή κάτι να ξαφρίστηκε από μέσα, είτε για ολική κλοπή, δηλαδή να έκανε ολόκληρο το όχημα φτερά. Το γιατί αυτά δεν τα προτιμούν ίσως να έχει σχέση με τη ζήτηση ανταλλακτικών ή με την ευκολία-δυσκολία στο άνοιγμα. 

Κλοπές αυτοκινήτων πίνακας 2022

Κλοπές αυτοκινήτων: Το μέγεθος μετράει (αντίστροφα)

Σχεδόν τριπλάσια είναι η πιθανότητα να σου κλέψουν το αυτοκίνητα αν το μήκος του είναι κάτω από 3,7m. Ακούγεται τρελό αλλά είναι αληθινό, αυτό έδειξαν τα στοιχεία μας για το 2022.

Το μήκος των υπόλοιπων αυτοκινήτων, που κλάπηκαν μέσα στο 2022 και ήταν ασφαλισμένα στην Hellas Direct, δεν εμφανίζει σημαντικές διαφορές, με μικρή εξαίρεση τα αυτοκίνητα που είναι μεταξύ 4,4m – 4,7m, τα οποία κλάπηκαν με λίγο μεγαλύτερη συχνότητα, δηλαδή 5 περιστατικά για κάθε 1.000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα.

Κλοπές αυτοκινήτων πίνακας 2022

Παίζει ρόλο και η ηλικία του ιδιοκτήτη / οδηγού

Για κάθε 1000 οδηγούς ηλικίας 20-29, ασφαλισμένους στην Hellas Direct, υπήρξαν 9 περιπτώσεις που την πάτησαν. Δεν είναι μικρή η διαφορά με τις άλλες ηλικίες, μάλιστα είναι πάνω από διπλάσια από τους over 50. Όπως φαίνεται και στον πίνακα, όσο πιο νέος, τόσο πιο ελκυστικός. Στους κλέφτες, σίγουρα.

Μια λογική εξήγηση μπορεί να είναι ότι όσο πιο νέος είσαι τόσο περισσότερο κυκλοφορείς. Οπότε και τόσο περισσότερο εκτίθεσαι.

Κλοπές αυτοκινήτων πίνακας 2022

Και ποιες ώρες γίνονται οι περισσότερες κλοπές;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Hellas Direct, οι περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων φαίνονται το πρωί. Και είναι πολύ λογικό γιατί τότε δηλώνονται, αφού πολύ απλά τότε ξεκινάς π.χ. για τη δουλειά ή για να πας τα παιδιά στο σχολείο και βλέπεις τη δυσάρεστη έκπληξη ενός σπασμένου τζαμιού ή μιας ανοιγμένης πόρτας. Αλλά λογικό να μη ξέρεις πότε μέσα στη νύχτα πιθανώς έγινε το κακό.

Διαβάστε Επίσης

Η μέρα με τις περισσότερες κλοπές φαίνεται να είναι η Δευτέρα, ενώ οι ημέρες με τις λιγότερες κλοπές είναι το Σάββατο και η Κυριακή.

Τέλος ο μήνας με τις λιγότερες κλοπές του 2022 σε ασφαλισμένα αυτοκίνητα στην Hellas Direct, ήταν ο Αύγουστος, ενώ μια κάποια υπερδραστηριότητα παρουσιάστηκε το Μάρτιο. 

Πηγή: Hellas Direct

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network