Επίσημο: Το νέο Ford Bronco 4x4 έρχεται στην Ελλάδα

Ναι, το εμβληματικό off road μοντέλο της Ford Bronco έρχεται τελικά και στην Ελλάδα αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα

Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco

Αν είσαι λάτρης του off road πλέον έχεις ακόμα ένα αυτοκίνητο να επιλέξεις γιατί μόλις ανακοινώθηκε επίσημα ότι το Ford Bronco έρχεται και στην Ελλάδα. Για όσους αγαπούν την κίνηση εκτός δρόμου είναι μια ευχάριστη είδηση αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα. Και ποιο είναι αυτό: σύμφωνα με την Ford το Bronco διατίθεται για "Αυστηρά περιορισμένο αριθμό μονάδων". 

Τι ξέρουμε για το Ford Bronco

Το νέο Bronco διαθέτει έναν V6 κινητήρα 2,7 λίτρων της οικογένειας EcoBoost με απόδοση 330 ίππων, σύστημα Modes Terrain Management και ανάρτηση High-Performance Off-Road Stability Suspension (HOSS).

Ford Bronco

Και οι 4 πόρτες είναι αφαιρούμενες (μέσα σε 8 λεπτά με ένα μόνο εργαλείο) με δυνατότητα αποθήκευσης μέσα στο αυτοκίνητο ενώ διαθέτει ενσωματωμένα σημεία στήριξης που προορίζονται για την εγκατάσταση αξεσουάρ, καθώς και εξαιρετικά ανθεκτικά και εύκολα στο καθάρισμα εξαρτήματα και επιφάνειες. Λογικό αν θα κινείσαι σε χώμα, άμμο και λάσπη. 

Διαβάστε Επίσης

Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων είναι στάνταρ. Μία εκ των σχέσεων λέγεται crawl και στη λειτουργία low range ("κοντά" που λέμε και στην Ελλάδα) δίνει στο Bronco τη δυνατότητα να κινείται με ταχύτητα 6 km/h στις 2.400 στροφές ανά λεπτό.

Η ανάρτηση High-Performance Off-Road Stability Suspension (HOSS) αποτελείται από ανεξάρτητα ψαλίδια εμπρός σε συνδυασμό με μεγάλης διαδρομής coil-over ελατήρια, επιλογή που μειώνει το μη αναρτώμενο βάρος έως και 20% συγκριτικά με τις εκδόσεις με άκαμπτο άξονα. Πίσω, ένας άξονας πέντε συνδέσμων με ελατήρια μεγάλης διαδρομής και μεταβλητό συντελεστή σκληρότητας προσφέρονται στάνταρ, σε συνδυασμό με ιδιαίτερα ανθεκτικά στη σκληρή χρήση αμορτισέρ.

Ford Bronco

Η χαρακτηριστική σχεδίαση εντός και εκτός είναι εμπνευσμένη τόσο από το αυθεντικό Bronco του 1966, όσο και από άλλα μοντέλα της Ford, όπως το στιβαρό F-Series της αμερικανικής αγοράς και η θρυλική Mustang.

Ποιες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες

Ένας αυστηρά περιορισμένος αριθμός μονάδων του νέου Bronco στην έκδοση First Edition θα είναι διαθέσιμος στα επίπεδα εξοπλισμού και προδιαγραφών Outer Banks ή Badlands, με κάθε ένα να προσθέτει μοναδικές εξωτερικές λεπτομέρειες, ένα αριθμημένο σήμα στο εσωτερικό με τον αριθμό σειριακής παραγωγής, καθώς και μια επιλογή βασικών διαθέσιμων αξεσουάρ, όπως καλύμματα καθισμάτων από νεοπρέν, τσάντες αποθήκευσης για τις πόρτες και μαλακή διχτυωτή οροφή, ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου.

Ford Bronco

Το Bronco Outer Banks είναι εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο που επιτρέπει την εναλλαγή εν κινήσει με το πάτημα του κουμπιού μεταξύ μακριών και κοντών σχέσεων.

Το Bronco Badlands προσθέτει ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για τον εμπρός άξονα, καθώς και ένα σύστημα αποσύνδεσης της εμπρός αντιστρεπτικής δοκού, εξασφαλίζοντας μέγιστη άρθρωση στην ανάρτηση σε απαιτητικές συνθήκες. 

Ford Bronco

Να θυμίσουμε ότι το Ford Bronco απουσίαζε 25 χρόνια από την γκάμα της Ford. Όπως δήλωσε ο Jon Williams, γενικός διευθυντής της Ford  στην Ευρώπη "Μετά από απουσία 25 χρόνων, η Αμερική υποδέχτηκε την επιστροφή του Bronco με περισσότερο ενθουσιασμό και αγάπη από όσο θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε. Τώρα είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να δώσουμε στους ευρωπαίους λάτρεις της αυτοκίνησης μία πρώτη γεύση από το πνεύμα του Bronco".

Η αναγέννηση ενός θρύλου

Το πρώτο Bronco παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ το 1966 και γεννήθηκε από τα σκληροτράχηλα στρατιωτικά οχήματα που κατασκεύαζε η Ford και το πνεύμα απόδοσης της Mustang με στόχο να προσφέρει τα καλύτερα δύο κόσμων -ένα στιβαρό 4x4 που βοήθησε να ξεκινήσει μια εντελώς νέα κατηγορία οχημάτων περιπέτειας εκτός δρόμου.

Ford Bronco

Η πρώτη γενιά Bronco απέδειξε τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα και την ευελιξία της κερδίζοντας τον αγώνα εκτός δρόμου Baja 1000 του 1969, ένα επίτευγμα που δεν καταρρίφθηκε από κανένα άλλο όχημα 4x4 μαζικής παραγωγής για περισσότερα από 50 χρόνια. Πάνω από 200.000 αντίτυπα του Bronco πρώτης γενιάς πουλήθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ περισσότερα από ένα εκατομμύριο Bronco κατασκευάστηκαν συνολικά σε πέντε γενιές από το 1966 έως και το 1996.

Διαβάστε Επίσης

Best of Network