Ναι, η Lego κατασκεύασε μια Ferrari Daytona SP3

Ο έρωτας, ο βήχας, τα λεφτά και η αγάπη για τα Lego, δεν κρύβονται. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για μία από τις 3.778 Ferrari Daytona SP3 με κινούμενα έμβολα στον 12κύλινδρο κινητήρα και λειτουργικό σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων

Lego Ferrari Daytona SP3

Λοιπόν, αν αυτό δεν ανήκει στην κατηγορία "toys for big boys", τότε τι ανήκει; Ή αλλίως, θα αγόραζες μία από τις 3.778 Ferrari Daytona SP3 για να την προσφέρεις στο παιδί σου; Σωστά, αυτό το συλλεκτικό μοντέλο συγκαταλέγεται και στην υποκατηγορία "να παίζει η μαμά/ο μπαμπάς και το παιδί να μην παίζει". Η Lego τα κατάφερε και πάλι με τα μοντέλα Technic που βασίζονται σε πραγματικά αυτοκίνητα και δη σε supercars.

Lego Ferrari Daytona SP3


Πριν (ή αφού) απολαύσεις τις φωτογραφίες και το βίντεο που αξίζουν τα megabytes τους σε λέξεις, σε ενημερώνουμε ότι αυτό είναι το τέταρτο μοντέλο της σειράς με τον εύγλωττο τίτλο "Lego Technic Ultimate Car Concept", που ακολουθεί τα βήματα των Porsche 911 GT3 RS, Bugatti Chiron και Lamborghini Sian. Μιλάμε για ένα μεγάλο μοντέλο, υπό κλίμακα 1:8 του hypercar της Ferrari, (της "γκάμας" Icona που μας χάρισε επίσης τις εκπληκτικές SP1 και SP2) με έναν "κανονικό" κινητήρα V12 που διαθέτει κινούμενα έμβολα.
Lego Ferrari Daytona SP3


Tο bonus είναι το λειτουργικό σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων των οκτώ σχέσεων με τα paddles για τις "αλλαγές", οι τροχοί και, φυσικά, και λειτουργικές πόρτες butterfly (που ανοίγουν προς τα πάνω μεν, με διαφορετικό τρόπο τις scissors, δε).
Lego Ferrari Daytona SP3
O επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari Flavio Manzoni
O επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari Flavio Manzoni επιθεωρεί το δημιούργημα της Lego

Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα και ο συλλεκτικός χαρακτήρας αυτού του Lego, κοστίζουν. Για την ακρίβεια, 399,99 ευρώ και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου. Προλαβαίνεις να σκαρφιστείς και μια καλή δικαιολογία για να μην το δώσεις ποτέ στο παιδί σου. Ναι, χάσαμε το νόημα της ταινίας Lego movie αλλά αδυναμίες είναι αυτές.

Best of Network