Αν έχεις 500 χιλιάδες ευρώ αυτή η BMW M1 μπορεί να γίνει δική σου

Αν σου αρέσει η BMW M1 πρέπει να βιαστείς και να έχεις μισό εκατομμύριο ευρώ. Εναλλακτικά, μπορείς να δεις την περίπτωση μιας Lamborghini Revuelto.

BMW M1
BMW M1
BMW M1
BMW M1
BMW M1
BMW M1
BMW M1
BMW M1
BMW M1
BMW M1
BMW M1
BMW M1
BMW M1
BMW M1
BMW M1
BMW M1

Πώς θα σου φαινόταν να ξεκινήσεις το πρωινό σου με αυτή την άψογη BMW M1 του 1981; Βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's και αναμένεται να πιάσει μεταξύ 400.000 και 500.000 ευρώ. Αλλά πριν εμβαθύνουμε στις λεπτομέρειες, ας κάνουμε ένα σύντομο μάθημα ιστορίας.

Διαβάστε Επίσης

Αρχικά σχεδιάστηκε για να βοηθήσει την BMW να ανταγωνιστεί την πανίσχυρη Porsche 935 στην πίστα. Μάλιστα η BMW προχώρησε σε συνεργασία με τη Lamborghini κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξης της M1. Η συνεργασία όμως τελικά δεν προχώρησε, καθώς κατασκευάστηκαν μόλις επτά πρωτότυπα.

BMW M1

Ο έλεγχος του project πέρασε εκ νέου στην BMW, για να καταλήξει στην κατασκευή 56 αγωνιστικών αυτοκινήτων μαζί με άλλες 400 εκδόσεις δρόμου για λόγους πιστοποίησης. Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών που βλέπεις, ίσως είναι ένα από τα ωραιότερα που έχουν βγει προς πώληση εδώ και αρκετό καιρό. Με αμάξωμα βαμμένο σε χρώμα κόκκινο γυαλιστερό που συνδυάζεται με το μαύρο του εσωτερικού.

BMW M1

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3.5 λίτρων που αποδίδει 275 ίππους και 330 Nm ροπής. Όμως αν και ήταν αρκετά καλές για την εποχή της, δεν είναι οι επιδόσεις ο κύριος λόγος για τον οποίο η M1 αποτέλεσε εμβληματικό αυτοκίνητο για πολλούς, αλλά η σχεδίαση. Η αιχμηρή σιλουέτα με τις κλειστές ζάντες των οποίων τα ενδιάμεσα κενά λειτουργούν ως ακτίνες, προήλθε από το στούντιο του Giorgetto Giugiaro στην Italdesign.

BMW M1

Ίσως να βοηθούσε την BMW να ανατρέξει στην ιστορία της για να διαμορφώσει τη σύγχρονη σχεδιαστική της γλώσσα. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η Μ1 θα μπορούσε να γίνει δική σου στην τιμή μιας ολοκαίνουργιας Lamborghini Revuelto. Σίγουρα είναι πιο αργή και λιγότερο άνετη, όμως έχει αναδιπλούμενους προβολείς. Ίσως τελικά να είναι αυτό το στοιχείο που έψαχνες στο επόμενό σου αυτοκίνητο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network