Ποιο αλεύρι κάνει για BMW Μ1 ζωγραφισμένη από τον Andy Warhol;

Γιατί να πετάξεις αλεύρι σε ένα art car και αν το κάνεις τουλάχιστον φρόντισες να είναι για όλες τις χρήσεις; Ο νέος ακτιβισμός είναι εδώ και πλέον και τα αυτοκίνητα είναι στόχος

Πέταξαν αλεύρι σε BMW M1 φιλοτεχνημένη από τον Andy Warhol

Ο ακτιβισμός έχει πολλά πρόσωπα. Κάποιοι σταματάνε φαλαινοθηρικά με κίνδυνο της ζωής τους, άλλοι αυτοτραυματίζονται στα πλαίσια διαμαρτυρίας, υπάρχουν αυτοί που ρίχνουν σάλτσα σε πίνακες ζωγραφικής -πρόσφατα στα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ- και υπάρχουν και αυτοί που πετάνε αλέυρι σε BMW Μ1 art car, ζωγραφισμένο από τον Andy Warhol. Το τελευταίο σας βάζει σε σκέψεις; Μήπως σκέπτεσθε ότι ακόμα και τους ακτιβιστές "δεν τους φτιάχνουν όπως παλιά"; Δεν καταλαβαίνετε τον λόγο που ωθεί κάποιους να πετάνε αλεύρι σε ένα αυτοκίνητο που ζωγράφισε ίσως ο πιο καθοριστικός καλλιτέχνης της pop κουλτούρας; Στην ουσία ούτε εμείς αλλά υπάρχει κάτι που είναι αυτονόητο. 

Τελικά έμαθες την ύπαρξη αυτής της ακτιβιστικής ομάδας

Θα γνωρίζατε αυτή την ομάδα ακτιβιστών αν δεν έριχναν αλέυρι σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα art cars του πλανήτη; Προφανώς και όχι. Ενέργειες σαν αυτές συνήθως το μόνο που επιτυγχάνουν είναι πρόσκαιρη δημοσιότητα. Και αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα αυτού του τύπου του ακτιβισμού: ο σκοπός της διαμαρτυρίας περνά απαρατήρητος. Στην περίπτωση της ομάδας "Last Generation" ο σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση για το κλίμα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ultima Generazione (@ultima.generazione)


Τώρα πώς ακριβώς θα πάρουμε πιο σοβαρά μια πολύ σοβαρή υπόθεση -όπως το κλίμα- βλέποντας τέτοιες αρκουδιές, δεν ξέρουμε. Περισσότερο σκεφτόμαστε -όσο και αν ακούγεται περίεργο- αν έγινε ζημιά στο έργο τέχνης παρά αυτό που θέλει να επικοινωνήσει η ομάδα ακτιβιστών. Γιατί μερικές συσκευασίες αλεύρι σε ένα διάσημο αντικείμενο τέχνης φαντάζει στην καλύτερη περίπτωση τρολιά και στην χειρότερη σκέτη γελοιότητα. 

Ήταν αλεύρι για όλες τις χρήσεις;

Αυτός ο ακτιβισμός σε ωθεί να σκεφτείς αν π.χ. το αλεύρι ήταν για όλες τις χρήσεις ή μήπως ακόμα και αυτό το έκαναν λάθος; Μετά μπαίνεις στο θέμα της κάλυψης π.χ. πόσες συσκευασίες αλεύρι χρειάζονται για να καλύψεις μια BMW Μ1; Το σίγουρο είναι ότι οι καθαριστές του μουσείου μπορεί και να κάνουν υπερωρίες για να αποκτήσει ξανά την λάμψη του αυτό το εμβληματικό αυτοκίνητο. Επίσης αυτή η είδηση είναι η τέλεια αφορμή να δείτε μια συλλογή με art cars της BMW όπως τα έχουμε μαζέψει εδώ. Το σίγουρο είναι ότι αλευρώνοντας αυτοκίνητα δεν σώζεις το κλίμα. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αυτή η ομάδα ακτιβιστών στηρίζει τις ανεμογεννήτριες. Άραγε τι να σκέφτονται ντόπιοι ακτιβιστές για αυτούς τους Ιταλούς ακτιβιστές;

Best of Network