Το Κόσοβο απέκτησε τη δική του φίρμα supercar-αυτό είναι το Arrera Illyrian TSX

Ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η Arrera είναι μια εταιρεία από το Κόσοβο και το Illyrian TSX, το πρώτο της supercar.

Arrera Automobili Illyrian TSX

Άλλη μια μέρα, άλλο ένα νέο supercar. Πρόκειται για το Arrera Automobili Illyrian TSX, το οποίο παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση Top Marques στο Μονακό.

Δείχνει όσο εντυπωσιακό πρέπει να είναι ένα supercar, έτσι δεν είναι; Σαν ένα μιξ της Jaguar C-X75 με το πρόσωπο μιας Lotus Evija. Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητά του όμως βρίσκεται αλλού και συγκεκριμένα στην καταγωγή του.

Διαβάστε Επίσης

Αν περίμενες κάποιον γνωστό κατασκευαστή υπεραυτοκινήτων να βρίσκεται πίσω από το TSX, λυπόμαστε αλλά θα σου το χαλάσουμε. Η Arrera Automobili εδρεύει στην Πρίστινα, την πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, αλλά τα αυτοκίνητά της θα κατασκευάζονται στην Ιταλία. Μάλλον δεν περίμενες να διαβάσεις κάτι τέτοιο, έτσι;

Arrera Automobili Illyrian TSX

Προφανώς δίνεται έμφαση στην ελαφριά κατασκευή μέσω της χρήσης μπόλικων ανθρακονημάτων και η εταιρεία λέει ότι "φιλοδοξεί να διαπρέψει σε αγώνες αντοχής".

Το TSX θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη ονομάζεται S6 και θα διαθέτει έναν V6 twin-turbo 3.0 λίτρων, ενώ η S9 θα κινείται από έναν V8 twin-turbo 4.4 λίτρων. Και οι δύο κινητήρες θα είναι προφανώς ειδικά σχεδιασμένοι για την Arrera, με τον V6 να αποδίδει 651 ίππους και τον V8 τους πραγματικά εντυπωσιακούς 937 ίππους.

Ανθρακονήματα παντού και βάρος 1.250 κιλά

Arrera Automobili Illyrian TSX

Διαθέτει μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα με τα πάνελ του αμαξώματος να είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό. Κάπως έτσι, προκύπτει και το βάρος των 1.250 κιλών που αποτελεί στόχο της κατασκευάστριας. Το S6 θα παράγει "πάνω από 1.500 κιλά κάθετης δύναμης" με το S9 να ανεβάζει αυτό το νούμερο στα 2.000 κιλά. Και τα δύο θα έχουν εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διαδοχικών σχέσεων και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η ρύθμιση της ανάρτησης έχει γίνει από την ίδια την Arrera στις εγκαταστάσεις της και το πακέτο περιλαμβάνει επιπλέον σφυρήλατες ζάντες και φρένα Brembo.

Η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 27 μονάδες, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 1.288.888 ευρώ προ φόρων. Ακόμη και η τιμή, ακούγεται σαν τρολάρισμα. Και ναι, προφανώς δεν είναι φτηνό. Η Arrera υπολογίζει ότι θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τις παραδόσεις στα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, ωστόσο. Αν έψαχνες ένα εξωτικό προϊόν από το Κόσοβο για να επενδύσεις κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μάλλον δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network