Επίσημο: Έρχονται τα Audi Q6 e-tron Sportback και RS Q6 e-tron

Εκτός από τις σπορ εκδόσεις του ηλεκτρικού SUV της Audi, στα σκαριά βρίσκεται επίσης και ένα A6 βασισμένο στο πάτωμα PPE, αυτό που χρησιμοποιεί και η νέα ηλεκτρική Porsche Macan.

Audi Q6 e-tron Sportback teaser

Βρισκόμαστε λίγο μετά την πρώτη παρουσίαση στα διεθνή μέσα, του μεσαίου ηλεκτρικού SUV της Audi, του Q6 e-tron. Τα στελέχη της Audi επιβεβαίωσαν ότι δύο ακόμη εκδόσεις στη γκάμα του εν λόγω μοντέλου βρίσκονται καθ' οδόν και αναμένονται στην αγορά το 2025.

Πρώτα θα έρθει το Q6 e-tron Sportback, και αργότερα, μια καυτή έκδοση RS, που πιθανότατα θα ονομάζεται RS Q6 e-tron.

Διαβάστε Επίσης

H πρώτη είδηση δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη, καθώς έχουν κυκλοφορήσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες ενός έντονα καμουφλαρισμένου Q6 e-tron Sportback στο παρελθόν.

Ωστόσο, κατά την παρουσίαση του Q6 e-tron, η Audi έδειξε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του Q6 e-tron Sportback, μέσω ενός teaser που παρουσιάστηκε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν στην αίθουσα. Η Audi χρησιμοποίησε τον προσφιλή της όρο "Vorsprung", συνοδεύοντάς τον με το μόττο "έρχονται περισσότερα".

Audi Q6 e-tron Sportback teaser

Εκτός από την εντονη κλίση στο τελείωμα της οροφής, οι περισσότερες λεπτομέρειες της σχεδίασης δεν αποκαλύπτονται, αλλά είναι ξεκάθαρο πως αυτή ακολουθεί την κουπέ αισθητική των εκδόσεων Sportback της Audi, προσθέτοντας μια επικλινή γραμμή οροφής που συνήθως περιορίζει τον χώρο για όσους κάθονται πίσω, δημιουργώντας όμως ένα πιο δυναμικό στυλ.

Έρχονται το 2025

Η Audi επιβεβαίωσε επίσης ότι ένα RS Q6 e-tron βρίσκεται στα σκαριά και πως τόσο αυτό όσο και το Sportback, θα αποκαλυφθούν πιθανότατα κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Audi Q6 e-tron Quattro

Η γερμανική εταιρεία δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφορές που θα έχει η έκδοση RS Q6 e-tron από την SQ6 e-tron. Παρόλα αυτά, επέμεινε ότι θα πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση, που θα υπερβαίνει τις αλλαγές της Audi για να μετατρέψει το Q6 e-tron σε SQ6 e-tron. Θυμίζουμε πως το Q6 e-tron, χρησιμοποιεί το νέο πάτωμα PPE όπως και η νέα ηλεκτρική Porsche Macan.

Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να δούμε ένα RS Q6 e-tron να φτάνει την απόδοση των 630 ίππων της Porsche Macan EV Turbo, αλλά επίσης, είναι σαφές ότι η Porsche δεν θα μπορούσε να αποτελεί μια λιγότερη ισχυρή εκδοχή σε σχέση με την Audi, οπότε θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν όλα αυτά στο μέλλον.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network