Μεγάλος προμηθευτής θερμικών αυτοκινήτων υπογράφει τεράστια σύμβαση για μπαταρίες ηλεκτρικών

Ιστορική ανακοίνωσε τη συνεργασία με μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία για την προμήθεια 5 εκατομμυρίων θερμικών πλακών για μπαταρίες που θα χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η μπαταρία του ηλεκτρικού Renault 5

Η Marelli αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς, παγκόσμιους προμηθευτές εξαρτημάτων για την αυτοκινητοβιομηχανία και παράλληλα μία από τις παλιότερες εταιρίες του κλάδου, αφού ιδρύθηκε το 1919 (ως Fabbrica Italiana Magneti Marelli – FIMM), ως κοινοπραξία με την Fiat.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι σύναψε συμφωνία συνεργασίας με παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία για την προμήθεια μεγάλου αριθμού θερμικών πλακών, ένα από τα βασικότερα εξαρτήματα των μπαταριών των ηλεκτρικών μοντέλων.

Οι θερμικές πλάκες της Marelli
Οι θερμικές πλάκες της Marelli.

Βάση του συμβολαίου με την αυτοκινητοβιομηχανία (το όνομα της οποίας δεν ανακοινώθηκε) προβλέπεται η παράδοση περίπου 5 εκατομμυρίων μονάδων, αρχής γενομένης από το 2024 και για διάστημα 5 χρόνων, στις αγορές της Κίνας, της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, δήλωσε εκπρόσωπος της Marelli. Οι πλάκες θα παράγονται στην Κίνα, το Μεξικό και τη Ρουμανία.

Η θερμική πλάκα της Marelli υιοθετεί πρωτοποριακό σχεδιασμό με σημειακές κοιλότητες στην επιφάνειά της, για τη βελτιστοποίηση της απαγωγής θερμότητας και τη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας των κυψελών της μπαταρίας, γεγονός που με τη σειρά του βελτιώνει την απόδοσή της. Η αποτελεσματική θερμική διαχείριση παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, συμβάλει στην αυξημένη αυτονομία, αλλά και στην ταχύτητα της φόρτισης.

Η Marelli, με έδρα τη Saitama της Ιαπωνίας, κατατάσσεται στη 26η της λίστας του Automotive News Europe με τους μεγαλύτερους προμηθευτές αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο, με έσοδα 12,2 δις δολαρίων (2022). Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2019 από τη συγχώνευση της ιαπωνικής Calsonic Kansei και της ιταλικής Magneti Marelli, σε ένα deal που το κόστος του ανήλθε σε 6,5 δις δολάρια.

Με πληροφορίες από το Automotive News Europe

Best of Network