Το υπέροχο BMW Concept Skytop μπορεί να βγει στην παραγωγή (εικόνες)

Μη φανταστείς κάτι μαζικό. Το θετικό σενάριο είναι το roadster concept της BMW που παρουσιάστηκε στη Villa d'Este, να κατασκευαστεί σε 20 έως 25 αντίτυπα κάποια στιγμή μέχρι το 2026.

BMW Concept Skytop
BMW Concept Skytop
BMW Concept Skytop
BMW Concept Skytop
BMW Concept Skytop
BMW Concept Skytop
BMW Concept Skytop
BMW Concept Skytop
BMW Concept Skytop
BMW Concept Skytop
BMW Concept Skytop

Με το Concept Skytop, η BMW αναβίωσε το πνεύμα της σύγχρονης Z8 roadster που παρουσιάστηκε το 1998 και του κουπέ 503 2+2 που παρουσιάστηκε το 1956.

Η γερμανική εταιρεία εξετάζει μάλιστα το ενδεχόμενο μιας πολύ περιορισμένης παραγωγής του αυστηρά διθέσιου μοντέλου, το οποίο σχεδιάστηκε αρχικά ως ένα μοναδικό μοντέλο, βασισμένο στην M8 Cabrio Competition.

Διαβάστε Επίσης

Το concept, που παρουσιάστηκε την παραμονή της έκθεσης κλασικών αυτοκινήτων Concorso d'Eleganza Villa d'Este, έχει σχεδιαστεί για ταξίδια με ανοιχτή ή κλειστή οροφή, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αναφέρει η εταιρεία.

BMW Concept Skytop

Το Concept Skytop "είναι μια πραγματικά μοναδική και εξωτική σχεδίαση που προσφέρει έναν συνδυασμό δυναμικής οδήγησης και κομψότητας στο υψηλότερο επίπεδο, συγκρίσιμο με τους ιστορικούς προγόνους του, όπως η Z8 ή η 503", δήλωσε ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του BMW Group Design, στα μέσα ενημέρωσης το Σάββατο 25/5.

Ο van Hooydonk δήλωσε ότι οι σφιχτές, μυώδεις επιφάνειες του Concept Skytop ορίζονται από μερικές ακριβείς γραμμές που κατευθύνουν τον όγκο του οχήματος προς τα πίσω. Τα winglets που είναι διακριτικά ενσωματωμένα στους ώμους των θυρών, αντικαθιστούν τις συμβατικές χειρολαβές, πρόσθεσε.

Το δέρμα κυριαρχεί

BMW Concept Skytop

Το roll bar πίσω από τα δύο καθίσματα είναι επενδεδυμένο με δέρμα και συνδυάζεται με ένα πλήρως αναδιπλούμενο πίσω παράθυρο. Τα δύο αποσπώμενα μέρη της οροφής, επίσης με δερμάτινη επένδυση, μπορούν να αποθηκευτούν σε μια ειδική θήκη στο χώρο αποσκευών.

Η BMW λέει ότι το Concept Skytop σχεδιάστηκε ως ένα στατικό μοντέλο, αλλά ο van Hooydonk δήλωσε ότι θα μπορούσε να παραχθεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό, επικαλούμενος τις υψηλές τιμές των μεταχειρισμένων Z8. Ο van Hooydonk δήλωσε ότι αν η υποδοχή του κοινού είναι θετική, η BMW θα μπορούσε να κατασκευάσει 20 έως 25 αντίτυπα του Concept Skytop.

Θα έχει τη μοίρα του Touring Coupe Concept;

BMW Concept Skytop

Πέρυσι, ο van Hooydonk δήλωσε ότι η BMW θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο κατασκευής μιας περιορισμένης σειράς εννέα εξαιρετικά προσαρμοσμένων μονάδων του Touring Coupe Concept, ενός πρωτότυπου που παρουσιάστηκε στο Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023.

Εκείνη την εποχή, ο διευθυντής σχεδιασμού της BMW, Domagoj Dukec, προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο κατασκευής έως και 1.000 μονάδων για να επωφεληθεί από τους απλουστευμένους κανόνες πιστοποίησης, σε αντίθεση με εκείνους που ισχύουν σε μοντέλα περιορισμένης παραγωγής.

BMW Concept Skytop

Ο Van Hooydonk δήλωσε ότι τελικά η BMW εγκατέλειψε τα σχέδια για μια περιορισμένη σειρά μοντέλων που προέρχονται από το Touring Coupe Concept και τώρα επικεντρώνεται στο Concept Skytop, το οποίο θα μπορούσε τελικά να φτάσει στην αγορά στα τέλη του 2025 ή πιθανότατα στις αρχές του 2026.

Όπως και το roadster Z8, έτσι και το Concept Skytop έρχεται με τον ισχυρότερο V8 κινητήρα στο χαρτοφυλάκιο της BMW, τον 4.4 λίτρων και 625 ίππων TwinPower Turbo της M8 Cabrio Competition, ενός μοντέλου με τιμή που βρίσκεται στα επίπεδα των 200.000 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network