Διακανονισμός 7,4 εκατ. ευρώ για πεζή που την παρέσυρε robotaxi

Ήταν η υπόθεση που έγινε αφορμή να ανακληθεί η άδεια της Cruise να λειτουργεί αυτόνομα ταξί στο Σαν Φρανσίσκο. Τελικά η υπόθεση φέρεται να κατέληξε σε διακανονισμό.

Cruise autonomous vehicle

Η εταιρεία αυτόνομων αυτοκινήτων / robotaxi "Cruise" της General Motors κατέληξε σε διακανονισμό ύψους 7,4 εκατ. ευρώ με πεζή που παρασύρθηκε από ένα από τα οχήματα της Cruise στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο διακανονισμός έγινε νωρίτερα φέτος και η γυναίκα έχει βγει από το νοσοκομείο, δήλωσε το πρόσωπο, το οποίο αρνήθηκε να κατονομαστεί συζητώντας ένα ιδιωτικό θέμα.  

Διαβάστε Επίσης

Στο περιστατικό του Οκτωβρίου, η πεζή που διέσχιζε το δρόμο χτυπήθηκε από άλλο όχημα πριν προσγειωθεί μπροστά σε ένα από τα οχήματα Cruise της GM. Το ρομποταξί φρέναρε δυνατά, αλλά πάτησε το άτομο. Στη συνέχεια σταμάτησε για λόγους ασφαλείας, οδηγώντας 6 μέτρα με ταχύτητα έως και 11,2 χιλιόμετρα την ώρα, με τον πεζό να βρίσκεται ακόμα κάτω από το αυτοκίνητο.

Cruise autonomous vehicle
Cruise Robotaxi

Η Cruise καθήλωσε ολόκληρο τον αμερικανικό στόλο της, αφού η Καλιφόρνια ανέστειλε την άδειά της μετά το περιστατικό. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Kyle Vogt παραιτήθηκε, εννέα στελέχη απολύθηκαν και περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού απολύθηκε.

Τον περασμένο μήνα, η Cruise ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να συνεχίσει τις δοκιμές των ρομποταξί της με οδηγούς ασφαλείας στο Φοίνιξ, ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά της να επανεκκινήσει τις υπηρεσίες της.

Με πληροφορίες από Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network