Αυτόνομο ταξί παρέσυρε πεζή-έχασε την άδεια η εταιρεία της GM

Ένα δυστύχημα με αυτόνομο αυτοκίνητο της Cruise, ανάγκασε τις αρχές της Καλιφόρνια να ανακαλέσουν την άδεια αυτόνομων ταξί της εταιρείας

Cruise autonomous vehicle

Η Cruise είναι μαζί με την Waymo οι δύο μοναδικές αδειοδοτημένες υπηρεσίες ταξί χωρίς οδηγό στην Αμερική. Η Cruise έχει απασχολήσει αρκετά την κοινή γνώμη με τα αυτόνομα ταξί της, είτε γιατί κολλάνε στους δρόμους, είτε γιατί τρομοκρατούν τους επιβάτες τους

Cruise robotaxi

Τώρα όμως τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα γιατί ένα δυστύχημα που συνέβη στις αρχές Οκτωβρίου στο Σαν Φρανσίσκο, αναγκάζει τις αρχές της πόλης να παύσουν το πρόγραμμα της εταιρείας Cruise και να βάλουν πολλές δικλείδες ασφαλείας, οι οποίες καθιστούν ουσιαστικά την λειτουργία της εταιρείας ανέφικτη. 

Διαβάστε Επίσης

Στο ατύχημα του Οκτωβρίου το αυτόνομο αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μια γυναίκα που περπατούσε στην πορεία του, το οποίο έκανε αναγκαστική στάση, αλλά όχι πριν περάσει πάνω από την γυναίκα και την παγιδεύσει κάτω από τον πίσω άξονα. 

Cruise autonomous vehicle

Ως εκ τούτου και αφού η αρμόδια αρχή ανακάλεσε την άδειά της να πραγματοποιεί αυτόνομες κούρσες η Cruise που ανήκει στην General Motors δήλωσε ότι θα αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της σε εθνικό επίπεδο, αφού οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνιας διέταξαν αυτή την εβδομάδα τον φορέα εκμετάλλευσης ρομποτικών ταξί να απομακρύνει τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό από τους δρόμους.

Μάλιστα το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνιας ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα οχήματα χωρίς οδηγό της Cruise αποτελούν κίνδυνο για το κοινό και ότι η εταιρεία είχε "παραποιήσει" την ασφάλεια της τεχνολογίας.

Αντίστοιχα η Cruise ανέφερε σε ανακοίνωσή της, "Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς αυτή τη στιγμή είναι να λάβουμε μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού. Σε αυτό το πνεύμα, αποφασίσαμε να διακόψουμε προληπτικά τις λειτουργίες χωρίς οδηγό σε όλους τους στόλους μας, ενώ χρειαζόμαστε χρόνο για να εξετάσουμε τις διαδικασίες, τα συστήματα και τα εργαλεία μας".

Cruise Robotaxi San Francisco

Η Cruise δραστηριοποιείται επίσης στο Φοίνιξ, το Χιούστον, το Όστιν, το Ντάλας και το Μαϊάμι.

Η αρμόδια αρχή της Καλιφόρνια χαρακτήρισε συνολικά την υπηρεσία "αδικαιολόγητο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια", ενώ η Cruise έσπευσε να σημειώσει πως οι παραπάνω διαδικασίες δεν αφορούν νέα περιστατικά που υπάρχουν αλλά όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα.

Από την άλλη πλευρά βεβαίως, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας για τα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι διερευνούν πέντε επιπλέον αναφορές για αυτοκινούμενα της Cruise που έκαναν ακατάλληλα σκληρό φρενάρισμα και οδήγησαν σε συγκρούσεις.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network