Για πόσο σταματά η παραγωγή στο Tesla Gigafactory του Βερολίνου

Στέλεχος της Tesla επιβεβαίωσε την διακοπή παραγωγής στο Gigafactory του Βερολίνου η οποία όμως είναι προγραμματισμένη και δεν σημαίνει κάτι.

Αυτοκίνητο Tesla συναρμολογείται στο εργοστάσιο του Βερολίνου

Αναστάτωση προκάλεσε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt με δημοσιεύμά της για παύση της παραγωγής της Tesla στο Gigafactory του Βερολίνου. Η εφημερίδα έκανε λόγο για διακοπή της παραγωγής για 4 ημέρες λόγω διαδηλώσεων κατά της επέκτασης του εργοστασίου, όμως φαίνεται πως η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι. 

Tesla Gigafactory Berlin

Θα υπάρξει "προγραμματισμένη διακοπή της παραγωγής για μία ημέρα" στο εργοστάσιο στις 10 Μαΐου, δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου, André Thierig, στο πρώην Twitter. Τα Σαββατοκύριακα δεν πραγματοποιείται καμία παραγωγική δραστηριότητα στο εργοστάσιο, ενώ η Πέμπτη είναι αργία στη Γερμανία.

Διαβάστε Επίσης

Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν δόθηκαν από τον διευθυντή, ωστόσο μοιάζει πιθανό το δημοσίευμα της εφημερίδας να είναι ακριβές στο υπόλοιπο σκέλος.

Ανέφερε πως η εταιρεία ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται στο εργοστάσιο, να εργαστούν από το σπίτι τους την Παρασκευή, καθώς η παραγωγή θα σταματήσει με την βραδινή βάρδια την Τετάρτη αυτής της εβδομάδας και θα ξεκινήσει και πάλι με τη νυχτερινή βάρδια την Κυριακή. Η πρόσβαση στο εργοστάσιο θα είναι δυνατή μόνο με την έγκριση του διευθυντή, πρόσθεσε η εφημερίδα. 

Tesla Gigafactory Βερολίνου

Η διαδήλωση και η διαμαρτυρία πάντως δεν είναι απολύτως άσχετες. Οι φιλοδοξίες της Tesla να επεκτείνει το γερμανικό εργοστάσιό της προσέκρουσαν σε εμπόδια τον Φεβρουάριο, όταν οι πολίτες ψήφισαν κατά της πρότασης να γκρεμιστούν δέντρα και να δημιουργηθεί χώρος για μεγαλύτερο εργοτάξιο. 

Tesla Gigafactory Βερολίνου

Ακτιβιστές έχουν ανακοινώσει διάφορες διαμαρτυρίες κατά της επέκτασης της Tesla για την ερχόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας συγκέντρωσης μπροστά από τις πύλες του εργοστασίου την Παρασκευή. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network