Ρεκόρ παραγωγής και πωλήσεων για την Toyota

Οι ετήσιες πωλήσεις της Toyota παγκοσμίως σημείωσαν αύξηση λόγω ισχυρής ζήτησης ενώ και σε επίπεδο της παραγωγής, η εταιρεία σημείωσε άλλο ένα ρεκόρ.

Toyota Yaris

Ο όγκος παραγωγής αλλά και οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota σημείωσαν ρεκόρ κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, υποστηριζόμενες από την ισχυρή ζήτηση και την απουσία περιορισμών στην προμήθεια ημιαγωγών που έπρεπε να υποστεί τα τελευταία χρόνια, ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, τα σχέδια έναρξης παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ φαίνεται πως θα καθυστερήσουν τουλάχιστον για ένα χρόνο – από το 2025 που ήταν το αρχικό σχέδιο μετατίθεται για την άνοιξη του 2026 - κυρίως για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ποιότητα των νέων μοντέλων της μετά από μια σειρά σκανδάλων στις εταιρείες που βρίσκονται υπό τη σκέπη της, ανέφερε η εφημερίδα Mid Japan Economist.

Toyota Prius Plug-in
Η νέα γενιά Toyota Prius με τεχνολογία plug-in Hybrid

Για το έτος που έληξε τον Μάρτιο, η Toyota δήλωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 7,3% σε 10,31 εκατ. μονάδες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 10 εκατ. μονάδων, ενώ η παραγωγή της ανήλθε σε 9,97 εκατ. μονάδες, αυξημένη κατά 9,2% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Παράλληλα και οι παγκόσμιες πωλήσεις της εταιρείας σε μπαταρίες για μοντέλα EV σημείωσαν αύξηση τρεις φορές πιο πάνω με 116.654 μονάδες.

Toyota C-HR
Το 2ης γενιάς Toyota C-HR

Από την άλλη, ο Μάρτιος δεν ήταν ένας καλός μήνας. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο βάσει όγκου, είδε τις πωλήσεις και την παραγωγή της να μειώνονται τον Μάρτιο εν μέσω έντονου ανταγωνισμού στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις Μαρτίου διολίσθησαν κατά 2,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 897.251 μονάδες και η παραγωγή της μειώθηκε κατά 10% σε 807.026 μονάδες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network