Toyota bZ4X: Με οικολογικό πρόσημο οι μετακινήσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Toyota εξυπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τις μετακινήσεις στην πιο απαιτητική διαδρομή για την Ελληνική Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία προς το "Παρίσι 2024".

Toyota bZ4X

Η Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων "Παρίσι 2024", ξεκίνησε το ταξίδι της με στόχο να καλύψει 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, με τη συμβολή 600 Λαμπαδηδρόμων, μέχρι να φτάσει στο τελευταίο Ελληνικό σταθμό αυτής της διαδρομής, το Καλλιμάρμαρο-Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου την Παρασκευή, 26 Απριλίου πραγματοποιείται η Τελετή Παράδοσης της Φλόγας.

Η Toyota Ελλάς, στο πλαίσιο της επίσημης συνεργασίας της με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) εξασφάλισε και παρέδωσε έναν εξηλεκτρισμένο στόλο 13 οχημάτων, με σκοπό την ασφαλή μεταφορά των Αθλητών και των Μελών της Επιτροπής, καθ’ όλη τη διαδρομή της Λαμπαδηδρομίας.

Toyota bZ4X

Σ’ αυτή την "ιερή" διαδρομή, η Toyota έριξε στη μάχη το bZ4X, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο της, που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο προς το "Παρίσι 2024". Το μοντέλο θα διανύσει την απαιτητική διαδρομή 5.200 χιλιομέτρων από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι το Καλλιμάρμαρο, με άνεση και ασφάλεια αλλά κυρίως με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

Το BZ4X είναι το αποτέλεσμα της 25ετής τεχνογνωσία της Toyota στην ηλεκτροκίνηση με σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά. Διαθέτει κορυφαία 4κινηση, εφάμιλλων δυνατοτήτων με το Land Cruiser, έχει τα πιο προηγμένα συστήματα ασφαλείας Toyota T-Mate από τη βασική έκδοση, διαθέτει τη μεγαλύτερη ικανότητα βύθισης, ενώ συνοδεύεται από εγγύηση καλής λειτουργίας για την μπαταρία έως 11 έτη ή 1.000.000χλμ. - τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια που παρέχει κατασκευαστής σε ηλεκτρικό όχημα.

Toyota bZ4X

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο Toyota bZ4X είναι το πρώτο από μία ευρεία σειρά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που θα λανσαριστούν μέσα στους επόμενους 18 μήνες, διευρύνοντας περαιτέρω την γκάμα των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της εταιρείας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network