Το νέο Audi Q6 e-tron φέρνει την επόμενη γενιά ηλεκτρικών (εικόνες)

Η Audi χρησιμοποιεί για πρώτη φορά την πιο εξελιγμένη πλατφόρμα της για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στo νέo Audi Q6 e-tron και στο SQ6 e-tron των 510 ίππων.

Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron

Τα σημαντικά χαρακτηριστικά τεχνολογίας είναι αλήθεια πως τα είχαμε μάθει από την προαναγγελία της έλευσης του νέου Audi Q6 e-tron πριν από μερικούς μήνες, ενώ η ίδια η Audi είχε φροντίσει να κάνει κάποια teaser για να μην αναμένουμε στο απόλυτο σκοτάδι. 


Τώρα όμως είναι επίσημο καθώς το νέο Audi Q6 e-tron παρουσιάστηκε μαζί με το SQ6 e-tron και έρχονται να σφραγίσουν στην ουσία την ενσωμάτωση πρωτοποριακών τεχνολογιών από την Audi. 

Audi Q6 e-tron

Αυτό γιατί το Audi Q6 e-tron είναι το πρώτο αυτοκίνητο της φίρμας που βασίζεται πάνω στην PPE πλατφόρμα των 800V. PPE σημαίνει Premium Platform Electric και το έχουμε δει ξανά στην Porsche Macan EV, στα χνάρια της οποίας βαδίζει σαφώς πλέον το Audi Q6 e-tron. 

Audi Q6 e-tron

Πρόκειται για ένα σύστημα 800 βολτ που ενσωματώνει δύο ηλεκτροκινητήρες με προτίμηση προς τα πίσω τόσο σε ισχύ όσο και σε ό,τι αφορά βάρος του οχήματος. Έχει μειωμένο βάρος κατά 20%, απαιτεί μικρότερο χώρο εγκατάστασης στο όχημα και αποδίδει περίπου 40 χιλιόμετρά περισσότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την αυτονομία. 

Στην έκδοση Q6 e-tron quattro, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς φτάνει τους 387 ίππους και η ροπή τα 591 Nm, ενώ στο SQ6 e-tron quattro οι αντίστοιχες τιμές είναι 490 ίπποι που στην λειτουργεία overboost φτάνουν τους 517 και 655 Nm ροπής.

Audi Q6 e-tron

Οι διαστάσεις του νέου μοντέλου είναι 4.771 χλστμ. μήκος, 1.993 χλστμ. πλάτος και 1.648 χλστμ. ύψος. Το μεταξόνιό του αγγίζει τα 2.899 χλστμ., ενώ ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται σε χωρητικότητα μεταξύ 526-1.529 λίτρων.

Αυτά τα τελευταία χαρακτηριστικά ήταν από εκείνα που είχαν μείνει "κρυφά" στα teaser και τις πρώτες πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές, έτσι τώρα καταλαβαίνουμε πως μιλάμε για ένα premium SUV με αρκετά καλούς χώρους με βάση τις διαστάσεις του. 

Audi Q6 e-tron

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα φόρτισης 800V του Q6 E-Tron που μπορεί να φτάσει από το 10 στο 80% σε 21 λεπτά, συνδεδεμένο σε έναν γρήγορο φορτιστή DC, με ισχύ 270 kW. 

Audi Q6 e-tron

Η αρχιτεκτονική E3 (End-to-End Electronic) του Q6 E-Tron είναι ένας ενσωματωμένος βοηθός που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο για να διαχειρίζεται τα διάφορα συστήματα που βασίζονται στο Android, αλλά και για να προσφέρει προληπτικές προτάσεις με βάση τις συμπεριφορές που έχουν μάθει με την πάροδο του χρόνου.

Audi Q6 e-tron

Υπάρχει ακόμη και ένα άβαταρ για την AI που εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη 14,5 ιντσών ή στην προαιρετική οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας head-up display.

Κατά τα άλλα υπάρχει μια οθόνη 11,9 ιντσών για τον οδηγό και μια οθόνη 10,9 ιντσών για τον συνοδηγό, την οποία ο οδηγός δεν μπορεί να δει. 

Audi Q6 e-tron

Αρχικά θα κυκλοφορήσει το Audi Q6 e-tron και λίγο αργότερα θα έρθει στην αγορά και το Audi SQ6 e-tron. Για το RS Q6 e-tron δεν ειπώθηκε κάτι συγκεκριμένο αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα ακολουθήσει ώστε να συμπληρώσει αυτήν την γκάμα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network