To Mitsubishi ASX ανανεώθηκε ξανά-τι άλλαξε στο ιαπωνικό SUV

Το πρόσφατο facelift στο Renault Captur φαίνεται πως δημιούργησε domino effect στο Mitsubishi ASX που ανανεώνει την εμφάνισή του (και όχι μόνο) ώστε να μοιάζει και πάλι στο πρώτο.

Mitsubishi ASX MY2024

Μόλις λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του νέου Mitsubishi ASX για την ευρωπαϊκή αγορά, που ουσιαστικά αποτελούσε μια εκδοχή του Renault Captur με διαφορετικά σήματα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανανεώνει για μία ακόμη φορά το μοντέλο της, ώστε να βρίσκεται σε συνάρτηση με το facelifted Captur που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Έτσι λοιπόν, το ανανεωμένο ASX μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο με το γαλλικό δίδυμό του.

Διαβάστε Επίσης

Φωτογραφίες του νέου μοντέλου κοινοποιήθηκαν για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη Mitsubishi Motors στην Ολλανδία. Όπως και το Captur, οι πιο σημαντικές αλλαγές στο στυλ έχουν γίνει στο μπροστινό μέρος, όπου κυριαρχούν οι νέας σχεδίασης προβολείς.

Ωστόσο η μάσκα του ASX έχει κάποιες διαφορές από αυτή του Captur, με μεγαλύτερο άνοιγμα και πιο απρόσκοπτη σχεδίαση που εκτείνεται στη επιφάνεια της μάσκας, όλα σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες αλλαγές στην σχεδίαση του αμαξώματος. Η αναγραφή του ονόματος της Mitsubishi και ένας προφυλακτήρας μαύρου χρώματος στο κάτω μέρος είναι οι δύο πιο εμφανείς αλλαγές που έγιναν στο πίσω μέρος.

Mitsubishi ASX MY2024

Η καμπίνα του ASX για το 2024 περιλαμβάνει μερικά νέα γραφικά στον πίνακα οργάνων, αλλά μέχρι εκεί. Έχει την ίδια οθόνη infotainment 10,4 ιντσών με το Captur, αλλά δεν διαθέτει τον νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών της Renault. Όσοι το επιλέξουν, θα πρέπει να αρκεστούν σε μια μικρότερη οθόνη 7 ιντσών.

Τα βασικά στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay και Android Auto, σύστημα παρακολούθησης προσοχής οδηγού, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας έκτακτης ανάγκης και έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας.

Ίδιοι κινητήρες με το Captur

Mitsubishi ASX MY2024

Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, η ολλανδική ιστοσελίδα της Mitsubishi αποκαλύπτει ότι το ASX θα προσφερθεί με έναν τρικύλινδρο turbo 1.0 λίτρου που παράγει 90 ίππους και 160 Nm ροπής. Θα προσφέρεται επίσης μια ήπια υβριδική έκδοση 1.3 DI-T με απόδοση 140 ίππων και 260 Nm, η οποία θα συνδυάζεται με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ ο ίδιος κινητήρας θα προσφέρεται και σε εκδοχή 160 ίππων και 270 Nm με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Η Mitsubishi θα διαθέσει επίσης μια υβριδική έκδοση με κινητήρα 1.6 λίτρων με δύο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία 1,2 kWh, που θα έχει ισχύ 145 ίππων. Όπως ίσως θα φαντάστηκες, το Captur διατίθεται με την ίδια γκάμα κινητήρων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network