Έρευνα αποκαλύπτει την απόδοση των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS)

Αποκαλυπτική έρευνα του Ινστιτούτου Ασφάλειας των Αυτοκινητόδρομων (IIHS) κατέδειξε την ανεπάρκεια πολλών συστημάτων ADAS να εξυπηρετήσουν επαρκώς την λειτουργία για την οποία εξελίχθηκαν.

ADAS sistimata

Σε μελέτη βαθμολόγησης για την λειτουργία των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης ADAS στα σύγχρονα αυτοκίνητα που διενήργησε ο ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Ινστιτούτου Ασφάλειας των Αυτοκινητόδρομων (IIHS), οι αξιολογήσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες.

Τεχνολογίες μεγάλων εταιρειών κρίθηκαν ανεπαρκείς όπως για παράδειγμα το Autopilot και το Full Self-Driving Beta της Tesla που ήταν μεταξύ των συστημάτων που αξιολογήθηκαν με χαμηλή βαθμολογία.

ADAS sistimata

Άλλα συστήματα που αξιολογήθηκαν με "χαμηλή" βαθμολογία περιλαμβάνουν το Active Driving Assistant Pro της BMW, το BlueCruise της Ford και το Pilot Assist της Volvo.

Το Ινστιτούτο βαθμολόγησε επίσης τα συστήματα σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. "Τα περισσότερα συστήματα δεν διαθέτουν επαρκή μέτρα για την πρόληψη της κατάχρησης και τη διατήρηση της συγκέντρωσης των οδηγών", δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του IIHS, David Harkey.

Lexus ADAS

Το IIHS επαίνεσε τις υπενθυμίσεις προσοχής και τα διάφορα χαρακτηριστικά ασφαλείας του συστήματος Lexus Teammate. Ένα σύστημα υποβοήθησης οδήγησης που προσφέρεται στο Lexus LS sedan ήταν το μόνο από τα 14 που κρίθηκε "αποδεκτό".

Το Ινστιτούτο έδωσε "οριακή" βαθμολογία στο Super Cruise της General Motors και στο ProPilot Assist with Navi-link της Nissan.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network