Οι 4 γυναίκες που αλλάζουν την αυτόνομη οδήγηση

Αυτές είναι οι 4 γυναίκες της Mobileye που επηρεάζουν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης όσο κανένας.

Οι 4 γυναίκες της αυτόνομης οδήγησης Mobileye

Η καινοτομία ευδοκιμεί σε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανταλλαγή ιδεών από όλες τις οπτικές γωνίες. Αν και αυτό ισχύει κάθε μέρα του χρόνου, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να μάθετε τις γυναίκες πίσω από την Mobileye, την κορυφαία για πολλούς εταιρεία που ασχολείται με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Από αυτές τις τέσσερις υπέροχες γυναίκες (που κατέχουν όλες ηγετικές θέσεις) θα μάθουμε πώς βλέπουν τη δουλειά τους, σε έναν τομέα που αλλάζει την αυτοκίνηση με γοργούς ρυθμούς.

Moran Molnar: επικεφαλής προϊόντος

"Μου αρέσει που κάνουμε κάτι ουσιαστικό και που αισθάνομαι ότι συμμετέχω σε τόσα πολλά από αυτά που κάνει η Mobileye". Με αυτόν τον τρόπο βλέπει το όφελος της εργασίας της η Moran Molnar, η νεοδιορισθείσα επικεφαλής προϊόντος της Mobileye στο πλαίσιο του γραφείου CTO. "Δεν υπάρχει ποτέ βαρετή στιγμή και οι στόχοι μας αυξάνονται συνεχώς", δήλωσε. Ως μηχανικός που εργάζεται σε τομείς προϊόντων, η Moran περιγράφει την καθημερινότητά της ως το καλύτερο και από τους δύο κόσμους. "Πρέπει να είσαι σε θέση να μπαίνεις στην τεχνολογική πλευρά και ταυτόχρονα να καταλαβαίνεις τη στρατηγική", εξήγησε. "Έχει να κάνει με το να μπορείς να πεις την ιστορία μας και τι φέρνουμε στον κόσμο, αλλά και να είσαι ανοιχτός σε αυτά που θέλουν και χρειάζονται οι πελάτες μας και να προσαρμόζεσαι ανάλογα".

Moran Molnar
Η Moran Molnar, επικεφαλής προϊόντος στο γραφείο CTO, στο εργαστήριο αυτόνομων οχημάτων.

Ο Moran βρίσκεται στην Mobileye εδώ και επτά χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου κατά την οποία η αυτόνομη οδήγηση πέρασε από ένα δευτερεύον έργο σε βασικό, σε ένα φάσμα προϊόντων που σήμερα γνωρίζουμε ως Mobileye SuperVision™, Mobileye Chauffeur™ και Mobileye Drive™.Έκτοτε, η Mobileye έχει γίνει ένας καθιερωμένος ηγέτης στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Πέρυσι, οι ερευνητικές ομάδες Guidehouse Insights και ABI Research τοποθέτησαν αμφότερες την Mobileye στην πρώτη θέση στις ανταγωνιστικές αξιολογήσεις των προμηθευτών τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. "Είχα το προνόμιο να παρακολουθώ την ανάπτυξη και την εξέλιξη αυτού του συστήματος και αισθάνομαι ότι έχω συμβάλει ουσιαστικά σε αυτό", πρόσθεσε."H αυτόνομη οδήγηση είναι το μέλλον αυτής της εταιρείας στο μυαλό μου, μαζί με άλλες τεχνολογίες, και το να συμμετέχω σε αυτό σημαίνει κάτι για μένα". 

Talia Berkowitz: Διευθύντρια R&D

Η διευθύντρια Έρευνας και Εξέλιξης, Talia Berkowitz, βασίζεται στο υπόβαθρό της στην επιστήμη των υπολογιστών και στις επιχειρήσεις και ηγείται μιας ομάδας που εργάζεται παράλληλα με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες. "Συνεργαζόμαστε καθημερινά με μηχανικούς τόσο στην Mobileye όσο και στην πλευρά των πελατών, και η εξειδίκευση της ομάδας μας είναι η βαθιά εμβάθυνση στις τεχνικές λεπτομέρειες πολλαπλών τομέων υλικού, λογισμικού και αλγορίθμων", δήλωσε η ίδια.

Talia Berkowitz
Talia Berkowitz, διευθύντρια προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης.

Η Talia εργάζεται πάνω στις λύσεις ADAS (συστήματα υποβοήθησης οδηγού) της Mobileye, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα της συνεργάζεται στενά με κατασκευαστές αυτοκινήτων και προμηθευτές της βαθμίδας 1, προσφέροντάς τους νέα χαρακτηριστικά για να κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη. "Αυτά δεν είναι κάποια σχέδια για πέντε χρόνια από τώρα. Τα προϊόντα πάνω στα οποία δουλέψαμε πριν από δύο χρόνια βρίσκονται στα αυτοκίνητα αυτή τη στιγμή, και τα προϊόντα πάνω στα οποία δουλεύουμε τώρα θα κυκλοφορήσουν σύντομα στους δρόμους", σημείωσε η ίδια, ενώ τόνισε τη σημασία του ρόλου της απέναντι στον πελάτη.

"Πρέπει να κάνουμε προσαρμογές στα προϊόντα με βάση πολλούς παράγοντες. Η συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία, η γεωγραφία, η οδηγική κουλτούρα κ.λπ. παίζουν ρόλο στη στρατηγική μας και στην προσαρμογή των προϊόντων μας στις ανάγκες του πελάτη". Σήμερα, η τεχνολογία ADAS της Mobileye έχει ενσωματωθεί σε περισσότερα από 170 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως.

Dr. Ayelet Akselrod-Ballin: Επικεφαλής διευθύντρια αλγορίθμων στην ομάδα χαρτογράφησης

Πίσω από τα προϊόντα της Mobileye για την υποβοήθηση του οδηγού βρίσκεται μια σειρά από μοναδικές τεχνολογίες που βασίζονται στην τεχνογνωσία μας στη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη. Η Senior Director of Algorithms Dr. Ayelet Akselrod-Ballin είναι ένας από τους ηγέτες πίσω από το λογισμικό που μπαίνει στα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με την Mobileye. Η Ayelet εντάχθηκε στην Mobileye πριν από δύο χρόνια μετά από πάνω από δύο δεκαετίες στον κλάδο και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Dr. Ayelet Akselrod-Ballin
Dr. Ayelet Akselrod-Ballin: Επικεφαλής διευθύντρια αλγορίθμων στην ομάδα χαρτογράφησης.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Ινστιτούτο Weizmann και στο Χάρβαρντ, επικεντρώθηκε σε σύνθετα προβλήματα όρασης υπολογιστών και μηχανικής μάθησης και σήμερα εφαρμόζει την τεχνογνωσία της στους αλγόριθμους πίσω από το σύστημα χαρτογράφησης REM™ της Mobileye. Μαζί με την τεχνολογική ομάδα, εργάζεται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υψηλής ποιότητας, αποτελεσματικών και καινοτόμων αλγορίθμων που ωθούν το σύστημα προς τα εμπρός, καθιστώντας το ακριβέστερο και παρέχοντας λύση υψηλής ποιότητας.

"Συνέχισα να εργάζομαι σε έναν παρόμοιο τομέα μηχανικής μάθησης βαθιάς μάθησης όπως έκανα στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Ωστόσο, μου αρέσει ο τρόπος εκτέλεσης του κλάδου, η δυνατότητα να επηρεάζεις ένα ευρύ έργο και να συνεργάζεσαι με μια μεγάλη ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων και να βλέπεις τα πράγματα που επινοείς να γίνονται πραγματικότητα", δήλωνει η ίδια. 

Uvi (Ahuva) Kroizer: Επικεφαλής μηχανικός λογισμικού Lidar

Ένα άλλο εντυπωσιακό κομμάτι της τεχνολογίας της Mobileye είναι το lidar, το οποίο είναι αφιερωμένο στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής και οικονομικά αποδοτικής λύσης για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης.

Αυτό το μέλλον πρόκειται να καταστεί εφικτό με την ενσωμάτωση του lidar FMCW με τους αισθητήρες κάμερας περιβάλλοντος και ραντάρ για οδήγηση χωρίς χέρια/μάτια. "Είναι σημαντικό να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα- ακόμη και αν δουλεύεις μόνο σε μία λεπτομέρεια, πρέπει να βλέπεις πού ταιριάζει", δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός λογισμικού Uvi (Ahuva) Kroizer. "Ήμουν ένας από τους πρώτους ανθρώπους σε αυτό το έργο και είμαι πολύ περήφανος που σχεδίασα και υλοποίησα βασικά κομμάτια του λογισμικού του".

Uvi (Ahuva) Kroizer
Uvi (Ahuva) Kroizer, επικεφαλής μηχανικός λογισμικού στην ομάδα lidar της Mobileye, μπροστά από την καλλιτεχνική εγκατάσταση που έχει κατασκευαστεί με πραγματικά τσιπ EyeQ.

Η Uvi παραδέχεται ότι όταν ήταν νεότερη ήταν πιο δύσκολο γι' αυτήν να κάνει τη φωνή της να ακουστεί, αλλά σήμερα βλέπει τον εαυτό της ως κάποιον που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, κάτι που θεωρεί ως έναν από τους βασικούς παράγοντες για την επιτυχία ενός προϊόντος. "Εργάζομαι σε έναν διεπιστημονικό τομέα, οπότε μπορεί να μην ξέρω όλα όσα πρέπει να ξέρω", είπε αστειευόμενη, "αλλά χάρη στην εμπειρία μου ξέρω πώς να φέρνω κοντά ανθρώπους από διαφορετικές ομάδες. Οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι σημαντικές εδώ, πρέπει να εκπροσωπώ την ομάδα μου, αλλά και να θυμάμαι ότι όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο, τη δημιουργία του καλύτερου προϊόντος".

Αυτές οι τέσσερις εξαιρετικές γυναίκες μας έδωσαν μια συναρπαστική ματιά στο τι χρειάζεται για να χτιστεί η γέφυρα προς την αυτόνομη οδήγηση. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network