Ήρθε η νέα υβριδική έκδοση του Citroen C5 Aircross

Διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά είναι η νέα υβριδική έκδοση του C5 Aircross με τους 136 ίππους που έρχεται να συμπληρώσει την εξηλεκτρισμένη γκάμα της σειράς με κορυφαία έκδοση την PHEV των 225 ίππων.

Citroen C5 Aircross HEV

Η νέα υβριδική έκδοση του C5 Aircross διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 21 kW μαζί με με τον γνώριμο 3κύλινδρο θερμικό κινητήρα 1,2 λίτρων τεχνολογίας PureTech που συνδυαστικά αποδίδουν 136 ίππους. Παρέα κι ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ë-DCS6 αλλά και μια μπαταρία 48V.

Το όλο σύστημα παρουσιάζει καλύτερη κατανάλωση και μειωμένους ρύπους CO2 σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις συμβατικής τεχνολογίας (βενζινοκίνητες – πετρελαιοκίνητες).

Citroen C5 Aircross HEV

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας, η νέα υβριδική έκδοση εκπέμπει μόλις 127 γρ./χλμ. CO2 σύμφωνα με τον μικτό κύκλο WLTP, το C5 Aircross Hybrid 136, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, εκπέμπει 9% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από την μη εξηλεκτρισμένη βενζινοκίνητη έκδοση και αντίστοιχα 12% λιγότερο CO2 από την έκδοση diesel.

Διαβάστε Επίσης

Η υβριδική τεχνολογία 48V βελτιστοποιεί τις επιδόσεις και στην κατανάλωση καυσίμου με μέση εξοικονόμηση 15%, σε σύγκριση με τις αυτόματες βενζινοκίνητες εκδόσεις PureTech 130 EAT8. Η αποδοτικότητα είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν το όχημα κινείται σε αστικό περιβάλλον, με μέση εξοικονόμηση καυσίμου σχεδόν 20%!

Citroen C5 Aircross HEV

Ο ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ισχύ 21kW (28hp) και ροπή 55Nm. Επιτρέπει στο C5 Aircross να κινείται με 100% ηλεκτρική ισχύ για χαμηλές απαιτήσεις ροπής, σε χαμηλές ταχύτητες, κατά τους ελιγμούς ή την επιβράδυνση και βοηθά τον βενζινοκινητήρα κατά την εκκίνηση.

Κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, λειτουργεί ως γεννήτρια για τη φόρτιση της μπαταρίας, γεγονός που μειώνει ταυτόχρονα τη φθορά των φρένων.

Citroen C5 Aircross HEV

Μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V, με διαθέσιμη χωρητικότητα 432Wh, είναι εγκατεστημένη κάτω από το αριστερό μπροστινό κάθισμα, χωρίς να επηρεάζει το μέγεθος του χώρου αποσκευών ή τον εσωτερικό χώρο στην καμπίνα των επιβατών.

Το C5 Aircross Hybrid 136 ë-DCS6 είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις YOU!, YOU! CONNECT, PLUS, MAX και στην ειδική έκδοση Ε-SERIES ενώ μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου προσφέρεται με ειδικές εκπτώσεις, μέσω του προγράμματος CITROEN WINTER SALES. Όπως και όλα τα μοντέλα της Citroen, το υβριδικό C5 Aircross συνοδεύεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network