Γιατί ο επικεφαλής της Stellantis αποθεώνει την επιτάχυνση των ηλεκτρικών

Στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας πλατφόρμας STLA Large που προορίζεται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το αφεντικό της Stellantis, Carlos Tavares, έδωσε μια νέα διάσταση για τις επιδόσεις των μοντέλων EV. Τροφή δηλαδή, για debate με τους petrolheads.

Carlos Tavares

Ας αφήσουσε στην άκρη τις (λεκτικές) κόντρες των οπαδών της ηλεκτροκίνησης με τους οπαδούς των θερμικών κινητήρων και ας μείνουμε στο γεγονός: τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν εξαιρετικές επιταχύνσεις και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

Μάλιστα προσφάτως, το αφεντικό της Stellantis, Carlos Tavares μίλησε για μια παράμετρο του debate αναφέροντας πως οι καλές επιδόσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε επιτάχυνση από στάση αλλά και σε ρεπρίζ είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την ενεργητική ασφάλεια. Μικροί χρόνοι στην επιτάχυνση σημαίνει ασφαλή προσπεράσματα και αυτό δεν είναι κάτι καινοφανές.

Peugeot e-208

Η Stellantis παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα τη νέα πλατφόρμα STLA Large που θα αποτελέσει τη βάση εξέλιξης για τα μεσαία και μεγάλα ηλεκτρικά μοντέλα που ετοιμάζονται για τουλάχιστον πέντε brands του ομίλου. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να στηρίξει ηλεκτρικά συστήματα με δύο μοτέρ και τετρακίνηση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μοντέλων οι επιδόσεις θα είναι κορυφαίες. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πραγματικά γρήγορα σε επιταχύνσεις με τον Tavares να απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αν υπάρχει πραγματικά ανάγκη τέτοιων επιδόσεων.

Διαβάστε Επίσης

"Ζω σε ένα αγρόκτημα στην ύπαιθρο της Πορτογαλίας και οδηγώ συχνά στους μικρούς δρόμους που βρίσκονται εκεί γύρω", απάντησε ο Tavares για να επιχειρηματολογήσει στην συνέχεια: "Η ισχύς επιτάχυνσης είναι πρώτα απ' όλα θέμα ασφάλειας. Προσπέρασης δηλαδή σε ασφαλείς συνθήκες. Διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να αλλάξετε λωρίδα και να προσπεράσετε γρήγορα ένα φορτηγό σε δρόμο δύο λωρίδων. Επομένως, δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την ταχύτητα. Έχει να κάνει με την ισχύ επιτάχυνσης και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα ηλεκτρικά μας οχήματα προσφέρουν αυτού του είδους τη δυνατότητα".

Αξίζει να σημειωθεί πως η Stellantis έχει θέσει ως στόχο το σύνολο των πωλήσεων της στην Ευρώπη και το 50% στις ΗΠΑ να είναι ηλεκτρικά οχήματα πριν από το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network