Πώς η Lanzador δείχνει ότι το μέλλον της Lamborghini ανήκει στα crossover

Η αποκάλυψη του πρωτότυπου Lanzador νωρίτερα το 2023, δείχνει πως η Lamborghini προσπαθεί να συμπτύξει σε ένα μοντέλο στοιχεία διαφορετικών κατηγοριών.

Lamborghini Lanzador Concept Electric

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά που φτάνει στο τέλος της, η Lamborghini παρουσίασε το Lanzador concept, η έκδοση παραγωγής του οποίου, θα σημάνει την είσοδο της ιταλικής μάρκας στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Όμως το Lanzador δεν είναι συναρπαστικό μόνο γι' αυτό. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του, δείχνει να επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ ενός coupe, ενός sedan και ενός crossover.

Διαβάστε Επίσης

Ποιος είναι ο λόγος που η Lamborghini οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη επιλογή, αντί να επιλέξει ένα σχήμα που θα βρισκόταν πιο κοντά στα παραδοσιακά της πρότυπα; Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων της εταιρείας, Federico Foschini, εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την ιδιαίτερη σχεδίαση του Lanzador.

Lamborghini Lanzador Concept Electric

Σύμφωνα με τα όσα είπε λοιπόν ο Foschini, η Lamborghini εξέτασε το ενδεχόμενο της παρουσίασης ενός sedan ή ενός coupe 2+2 θέσεων, όμως τελικά επέλεξε να μην προχωρήσει σε κανένα από τα δύο. Ακολουθεί το σκεπτικό: "Εξετάζαμε τη γκάμα της εταιρείας και είδαμε πως υπάρχουν δύο κατηγορίες που δεν καλύπτουμε. Η μία είναι εκείνη των sedan και η άλλη η κατηγορία των coupe 2+2 θέσεων. Ήταν ήδη ξεκάθαρο όταν αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με την Urus αντί για το Estoque ότι η κατηγορία των sedan φθίνει, ενώ η κατηγορία των SUV διευρύνεται", λέει ο Foschini.

Τα sedan πουλάνε μόνο στην Κίνα

Και συνεχίζει αναφέροντας πως, "όταν πρόκειται για τα sedan, μιλάμε για μια πολύ περιφερειακή συζήτηση. Στην Κίνα, η οποία είναι μία από τις κύριες αγορές sedan, χρειάζεται ένα αυτοκίνητο με μακρύ μεταξόνιο, ένα αυτοκίνητο που θα το οδηγεί σοφέρ. Αυτό δεν είναι η Lamborghini. Αυτό δεν μπορεί να είναι η Lamborghini”, καταλήγει.

Lamborghini Lanzador Concept Electric

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος και ο επικεφαλής σχεδιασμού της Lamborghini, Mitja Borkert, ο οποίος δήλωσε αναφερόμενος στη Lanzador, πως το μοντέλο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό της, ήταν η Huracan Sterrato, με την πιο ψηλή θέση οδήγησης.

Lamborghini Huracan Sterrato
Lamborghini Huracan Sterrato

"Δουλεύαμε πάνω στην Huracan Sterrato, όπου έχεις αυτή την υψηλότερη θέση οδήγησης”, αποκάλυψε. "Υπάρχουν τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και δείχνει αρκετά στιβαρή. Θεώρησα ότι μια πιο "καθαρή" εκδοχή της Sterrato θα μπορούσε να λειτουργήσει τέλεια για την εκδοχή ενός μοντέλου 2+2 θέσεων”, κατέληξε ο Borkert.

Οι πληροφορίες που έχει δώσει η Lamborghini σχετικά με την Lanzador είναι περιορισμένες, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το ισχυρότερο μοντέλο της μάρκας, ξεπερνώντας την Revuelto των 1.001 ίππων. Το λανσάρισμα της Lanzador αναμένεται να γίνει το 2028.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network