5 στοιχεία εξοπλισμού στο αυτοκίνητο που δεν ήξερες πως χρειάζεσαι

Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό πως η επιλογή αυτοκινήτου είναι πιο εύκολη από εκείνη του προαιρετικού εξοπλισμού; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε με αυτά που σίγουρα αξίζουν τα λεφτά τους και δεν είναι αξεσουάρ της διπλανής πόρτας.

Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE

Αν έχεις βρεθεί πρόσφατα στη θέση κάποιου που καλείται να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο, θα έχεις διαπιστώσει πως οι λίστες προαιρετικού εξοπλισμού είναι ανεξάντλητες.

Αναλόγως της μάρκας, οι επιλογές που έχεις είναι τόσες πολλές, που μπορούν εύκολα να προσεγγίσουν το κόστος ενός ακόμη αυτοκινήτου. Το επιχείρημα πίσω από όλο αυτό, είναι η εξατομίκευση.

Διαβάστε Επίσης

Οι κατασκευαστές σου δίνουν ένα προϊόν, το οποίο στην περίπτωσή μας είναι ένα αυτοκίνητο, όμως αναγνωρίζουν την επιθυμία σου να διαφέρεις από τους διπλανούς σου που τυχαίνει να έχουν επιλέξει το ίδιο μοντέλο με σένα.

Πώς; Δεν είναι μόνο το χρώμα, αλλά κυρίως ο έξτρα εξοπλισμός. Στους καταλόγους των αντιπροσωπειών τα περισσότερα αξεσουάρ φαίνονται ελκυστικά, όμως εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις κάποια, που πραγματικά θα σου ανταποδώσουν τα χρήματα που θα πληρώσεις.

Όχι, δεν θα σου μιλήσουμε για τεράστιες ζάντες, αεραναρτήσεις και ηλεκτρικά καθίσματα. Αυτό που θα διαβάσεις, είναι πέντε στοιχεία -συνήθως- προαιρετικού εξοπλισμού, που ίσως δεν θεωρείς και τόσο σημαντικά, όμως είναι βέβαιο πως δεν θα μετανιώσεις που τα επέλεξες. Μας ευχαριστείς αργότερα.

1. Θερμαινόμενο τιμόνι

θερμαινόμενο τιμόνι

Βρίσκεσαι στην καρδιά του χειμώνα και φεύγεις νωρίς το πρωί για τη δουλειά (ή για εκδρομή, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο). Με την εξωτερική θερμοκρασία να είναι μονοψήφια, μόλις τα χέρια σου ακουμπήσουν τη στεφάνη του τιμονιού, είναι σίγουρο πως θα μετανιώσεις που άφησες το μπουφάν στα πίσω καθίσματα.

Όμως υπάρχει λύση. Το πάτημα ενός κουμπιού που συνεπάγεται θέρμανση τιμονιού και που υπό φυσιολογικές συνθήκες (βλέπε βασικός εξοπλισμός), δεν θα υπήρχε στο ταμπλό του αυτοκινήτου σου. Μπορεί να έχει έως και τρία επίπεδα θέρμανσης και ξέρεις, το να ακουμπάς τα χέρια σου σε μια ζεστή στεφάνη τιμονιού μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα, μπορεί εύκολα να σου φτιάξει τη διάθεση.

2. Ασύρματη φόρτιση κινητού

ασύρματη φόρτιση κινητού

Παραδέξου το. Αν υπήρχαν λιγότερα καλώδια, θα ζούσαμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Η ιδέα του να κουβαλάς πάντοτε μαζί σου το καλώδιο φόρτισης του κινητού δεν λειτουργεί και αυτό έχει αποδειχτεί στην πράξη. Κάποιες φορές είναι βέβαιο πως θα ξεχάσεις να το πάρεις, κάποιες άλλες θα εκνευριστείς ψάχνοντάς το στην τσάντα σου, όπου, ακόμη κι αν το βρεις σύντομα, θα εκνευριστείς σίγουρα στην προσπάθεια να το συνδέσεις στη θύρα USB.

Μην το κουράζουμε. Όταν συμπληρώνεις το χαρτί της παραγγελίας του νέου σου αυτοκινήτου, κάνε τικ στο κουτάκι της ασύρματης φόρτισης. Στα πιο πρόσφατα μοντέλα, παρέχεται ακόμη και ταχεία φόρτιση και κάπως έτσι, αλλάζουν όλα στο θέμα κινητό στο αυτοκίνητο.

3. Αεριζόμενα καθίσματα

αεριζόμενο κάθισμα

Σιγά το νέο, θα σκεφτείς. Think twice. Μιλάμε για αεριζόμενα, όχι θερμαινόμενα. Ξέρεις, για μια χώρα όπως η Ελλάδα, η δυνατότητα να αισθάνεσαι μια δροσιά στην πλάτη σου τις ζεστές μέρες αποτελεί αξία ανεκτίμητη. Χωρίς υπερβολή, αυτό είναι το στοιχείο του έξτρα εξοπλισμού από το οποίο θα πρέπει να ξεκινάει οποιοσδήποτε ζει σε χώρα με θερμό κλίμα.

Κι αν είσαι από τις περιπτώσεις που θέλουν και την επιπλέον πολυτέλεια που συνεπάγονται τα δερμάτινα καθίσματα, μπορείς να προχωρήσεις άφοβα. Ακόμη και μια καλοκαιρινή μέρα, η δροσιά που σου παρέχουν είναι αναζωογονητική. Όμως, ας είμαστε σοβαροί. Ποιος επιλέγει δερμάτινα καθίσματα σήμερα; Έχεις πέντε λεπτά να σου μιλήσουμε για τη βιωσιμότητα;

4. Ambient φωτισμός

ambient φωτισμός αυτοκινήτου

Θα μπορούσε να αποτελεί τον ορισμό του περιττού στοιχείου εξοπλισμού. Όπως όμως πιθανώς έχεις ακούσει, την ομορφιά στη ζωή τη δίνουν τα περιττά, όχι τα απαραίτητα. Γι' αυτό και όσο ανεβαίνεις στα κλιμάκια της πολυτέλειας σε τέσσερις τροχούς, οι επιλογές φωτισμού της καμπίνας του αυτοκινήτου αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Δεν πρόκειται για φωτισμό τύπου πλαφονιέρας. Εδώ υπάρχει τεράστια προσοχή στη λεπτομέρεια. Κρυφοί φωτισμοί περιμετρικά του εσωτερικού, λεπτές λωρίδες LED κατά μήκος του ταμπλό, οροφή που παραπέμπει σε έναστρο ουρανό. Τελευταία φορά που βρέθηκες σε αντίστοιχο περιβάλλον πιθανότατα ήταν σε κάποιο lounge bar. Ή θα κατανάλωσες ψυχοτρόπες ουσίες. Σε κάθε περίπτωση, η ζωή είναι ωραία και εντός του αυτοκινήτου, όταν μπορείς να κάνεις το εσωτερικό του να μοιάζει με ουράνιο τόξο.

5. Μπροστινή κάμερα

μπροστινή κάμερα

Η κάμερα οπισθοπορείας είναι αναμφίβολα χρήσιμη, όμως τείνει να γίνει μέρος του βασικού εξοπλισμού αρκετών νέων μοντέλων. Όμως έχεις καταλάβει πως στην εποχή μας, οι κάμερες βρίσκονται παντού. Από τους δρόμους και τα σπίτια, μέχρι τα γήπεδα και τα αυτοκίνητα. Γιατί όχι και στη μάσκα του αυτοκινήτου;

Αν επιλέξεις αυτοκίνητο με το συγκεκριμένο στοιχείο εξοπλισμού, θα διαπιστώσεις πως είναι εξίσου βολικό με την κάμερα που βρίσκεται τοποθετημένη στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Μάλιστα η δυνατότητα να ενεργοποιηθεί και με το πάτημα ενός κουμπιού, σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις εικόνα του δρόμου μπροστά σου στην οθόνη του infotainment. Στην οδήγηση off road η χρησιμότητά της είναι προφανής. Αλλά και στη ζούγκλα της πόλης δεν πάει πίσω.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network