Θρίαμβος στο EuroNCAP για τις Mercedes E-Class και EQE SUV

Σε πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού EuroNCAP οι νέες σειρές E-Class και EQE SUV της Mercedes έλαβαν υψηλές βαθμολογίες για τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης που διαθέτουν.

Mercedes E-Class Estate 2024

Είχε προηγηθεί η υψηλή βαθμολογία της οικογενειακής έκδοσης της νέας σειράς EQE στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP το 2022. Έτσι λοιπόν στις πρόσφατες δοκιμές του οργανισμού τόσο η 6η γενιά E-Class όσο και η έκδοση SUV της σειράς EQE εξέλαβαν και αυτές την κορυφαία βαθμολογία του οργανισμού.

Ειδικότερα στην αξιολόγηση για τα συστήματα υποβοήθησης, το EuroNCAP χρησιμοποιεί ως βάση τον πιο ολοκληρωμένο εξοπλισμό των μοντέλων υπό δοκιμή, που σημαίνει πως στην περίπτωση των δύο νέων Mercedes έχουν το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδήγησης Plus2.

Mercedes E-Class 2023
Η νέα σειρά E-Class

Μαζί με τα συστήματα που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό, τα δύο μοντέλα ήταν εξοπλισμένα με ένα πακέτο συστημάτων που περιελάμβαναν τις τεχνολογίες, Active Distance Assist DISTRONIC, Active Speed Limit Assist, Active Traffic Jam Assist, Active Steering Assist, Active Lane Change Assist, Active Emergency Stop Assist, Active Brake Assist, Evasive Steering Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, ATTENTION ASSIST, υποβοήθηση εκκίνησης σε διασταυρώσεις (junction start-off function) και πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας καθώς και τα συστήματα PRE-SAFE PLUS και PRE-SAFE Impulse Side.

Διαβάστε Επίσης

Παραδοσιακά η Mercedes θέτει υψηλά πρότυπα ασφαλείας στα αυτοκίνητά της με αμαξώματα που διαθέτουν ειδικές ζώνες παραμόρφωσης και εξελιγμένα συστήματα συγκράτησης των επιβατών. Αξίζει να σημειωθεί πως η sedan έκδοση της σειράς EQE εξέλαβε πέρυσι βαθμολογίες 85% και 100% για τις δύο υποκατηγορίες: "λειτουργίες υποβοήθησης" και "εφεδρική ασφάλεια". Σε αυτές τις υποκατηγορίες τα δύο νέα μοντέλα εξέλαβαν βαθμολογίες 85% και 99% αντίστοιχα.

Mercedes EQE SUV
Η έκδοση SUV της ηλεκτρικής σειράς EQE

Σε δηλώσεις του ο Markus Schäfer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Mercedes-Benz Group AG και υπεύθυνος του τμήματος τεχνολογίας ανέφερε σχετικώς: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι διακρίσεις αποδεικνύουν ότι οι προσπάθειές μας όσον αφορά στην υποβοήθηση και την ασφάλεια, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες σε πραγματικά σενάρια ατυχημάτων, είναι αποτελεσματικές και αυτό αποδεικνύεται από τυποποιημένες αξιολογήσεις.

Ταυτόχρονα, οι εξαιρετικές επιδόσεις τόσο της E-Class ως plug-in hybrid, όσο και της αμιγώς ηλεκτρικής EQE SUV στις αξιολογήσεις του Εuro NCAP, επιβεβαιώνουν ότι η ποιότητα των συστημάτων υποβοήθησης στη Mercedes-Benz δεν κάνει διακρίσεις ως προς το είδος του συστήματος κίνησης ενός οχήματος."

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network