Φυσικά και ξεπούλησε η Alfa Romeo 33 Stradale των 2 εκατ. ευρώ

Ναι, δεν είναι έκπληξη ότι εξαντλήθηκαν και οι 33 Stradale, όμως είναι ευχάριστο ότι κάποιοι θα την δουν από κοντά

Alfa Romeo nea 33 Stradale

Σε αυτήν την είδηση -που δεν είναι έκπληξη αλλά παραμένει εντυπωσιακή- η Alfa Romeo μόλις αποκάλυψε ότι η περιορισμένη έκδοση του νέου της πανέμορφου supercar -η Alfa Romeo 33 Stradale- έχει εξαντληθεί.

Σε δύο μήνες ξεπούλησε το ιταλικό supercar

Μόνο 33 παραδείγματα της νέας 33 Stradale θα κατασκευαστούν (με V6 διπλοτουρμπιστό ή αμιγώς ηλεκτρική) ως φόρος τιμής στο ομώνυμο αριστούργημα της Alfa του 1967. Το γεγονός ότι το νέο supercar εξαντλήθηκε μέσα σε δύο μήνες από την αποκάλυψή του στα τέλη Αυγούστου είναι εντυπωσιακό. 

Alfa Romeo nea 33 Stradale

Όχι μόνο επειδή τα supercars περιορισμένης έκδοσης σπάνια μένουν απούλητα για πολύ, αλλά και επειδή αυτό πρέπει να είναι ένα από τα πιο απολαυστικά σχήματα του σύγχρονου αυτοκινητικού κόσμου. Το πρωτότυπο ήταν ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ -σχεδιασμένο από τον Franco Scaglione- και αυτό εδώ συνεχίζει όμορφα.

Alfa Romeo nea 33 Stradale

"Η νέα 33 Stradale είναι μια με σεβασμό σύγχρονη εκδοχή των στιλιστικών χαρακτηριστικών της προκάτοχού της και βρίσκεται στο επίκεντρο του μανιφέστου της Alfa Romeo για να προδικάσει μερικές από τις μελλοντικές γραμμές της μάρκας", δήλωσε η Alfa.

Διαβάστε Επίσης

"Με μια σειρά από μόλις 33 αυτοκίνητα, τα οποία έχουν ήδη αγοραστεί, θα δημιουργηθούν σε συνεργασία με την Carrozzeria Touring Superleggera, έναν κατασκευαστή αμαξωμάτων με κορυφαία ποιότητα, προσαρμοσμένα στα πρότυπα που εγγυώνται μια εμμονική προσοχή στη λεπτομέρεια."

Alfa Romeo nea 33 Stradale

Πράγματι, και οι 33 ιδιοκτήτες μπορούν να προσθέσουν σε αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας, λέγοντας η Alfa ότι κάθε αυτοκίνητο θα είναι ουσιαστικά ένα μοναδικό "έργο τέχνης" μέσω εκτεταμένων επιλογών εξατομίκευσης. "Έχουμε εμπλέξει τους πελάτες από την αρχή για να δημιουργήσουν το δικό τους όχημα, με τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά", δήλωσε η Alfa.

Alfa Romeo 33 Stradale ηλεκτρική ή V6

Χαρακτηριστικά που βασίζονται στον πυρήνα της 33: οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν είτε μια Stradale με κινητήρα εσωτερικής καύσης V6 twin-turbo 3,0 λίτρων και 620 ίππους, είτε ως μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση με τριπλό κινητήρα, με περισσότερους από 750 ίππους. Υπάρχει ένα carbon monocoque που υποστηρίζει την όλη κατασκευή, υποπλαίσια αλουμινίου, και το συνηθισμένο στιλ supercar με πόρτες πεταλούδα.

Alfa Romeo nea 33 Stradale

Το κερασάκι είναι βέβαια η πληροφορία ότι οι ρυθμίσεις για το συνολικό στήσιμο του αυτοκινήτου έχουν γίνει στην πίστα του Balocco με την επιμέλεια του πιλότου της Alfa Romeo στην Formula 1, Valtteri Bottas.

Μπορείτε να δείτε εδώ περισσότερα για την πανέμορφη νέα 33 της Alfa εδώ, αλλά μάλλον θα σας μείνει ότι κόστισε στον κάθε ιδιοκτήτη της τουλάχιστον 1,7 εκατ. ευρώ προ φόρων. Οι κοινοί θνητοί μπορούν τουλάχιστον να χαζέψουν την 33 Stradale καθώς κάνει το ντεμπούτο της στο "Salone Auto e Moto d'Epoca" -μια έκθεση κλασικών αυτοκινήτων- στην Μπολόνια της Ιταλίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network