Γλιτώνει ο V6 κινητήρας της Alfa Romeo επειδή "χαλαρώνει" το Euro 7

Παραλίγο να χάσουμε και αυτόν τον υπέροχο V6 της Alfa Romeo με το νέο πλαίσιο ρύπων Euro 7 αλλά όπως φαίνεται έχει ακόμα ζωή. Τι είπε ο CEO της φίρμας

Κινητήρας V6 Alfa Romeo

Μπορεί η χαλάρωση του πλαισίου ρύπων Euro 7 να θεωρείται σωτήρια για τα μικρά και φθηνά αυτοκίνητα αλλά όπως φαίνεται τα "οφέλη" του λιγότερο αυστηρού Euro 7 είναι πολλά. Ένα από αυτά είναι ότι σώζεται και ο υπέροχος V6 κινητήρας της Alfa Romeo, ο οποίος θα θυσιαζόταν στον βωμό της πρώτης εκδοχής του πλαισίου Euro 7.

Όπως πιθανόν διαβάσατε εδώ το Euro 7 έφερε μεγάλες αντιδράσεις τόσο από εταιρείες αυτοκινήτου όσο και από κράτη με αποτέλεσμα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να κάνει πίσω και να φέρει ένα Euro 7 "light".

Διαβάστε Επίσης

Πλέον είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι συνθήκες δοκιμής και τα όρια εκπομπών για τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά δεν θα αλλάξουν από το Euro 6 στο Euro 7, καθώς το νεότερο πρότυπο θα επηρεάσει μόνο τα λεωφορεία και τα βαρέα οχήματα αλλά και τις εκπομπές σωματιδίων από φρένα και ελαστικά. 

Alfa Romeo V6 για πολλά χρόνια ακόμα

Για το λόγο αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato λέει ότι ο κινητήρας V6 που τροφοδοτεί τα μοντέλα Quadrifoglio δεν θα αποσυρθεί.

Alfa Romeo nea 33 Stradale
Η νέα Alfa Romeo 33 Stradale έχει το αγαπημένο V6 κινητήρα

Μιλώντας σε βρετανικό περιοδικό αυτοκινήτου, ο επικεφαλής της Alfa ρωτήθηκε αν η ιταλική μάρκα θα επιμείνει μακροπρόθεσμα στον twin-turbo V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων: "Η απάντηση είναι ναι, διότι αναμένω το αποτέλεσμα των [προτάσεων] Euro 7 φέτος". Ως υπενθύμιση, το πρότυπο Euro 7 αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2025.

Διαβάστε Επίσης

Η Alfa χρησιμοποιεί αυτόν τον V6 κινητήρα όχι μόνο στα κορυφαία μοντέλα Giulia και Stelvio, αλλά και στη νέα 33 Stradale. Βρίσκεται επίσης κάτω από το καπό των περιορισμένης παραγωγής Giulia GTA και GTAm καθώς και της Giulia SWB Zagato. Ο Jean-Philippe Imparato άφησε να εννοηθεί ότι και άλλα μοντέλα θα μπορούσαν να αποκτήσουν τον V6, αν και αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ας μην ξεχνάμε ότι μετά την 33 Stradale η Alfa Romeo ετοιμάζει και νέο supercar το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει γύρω στο 2026. Όπως και η 33 Stradale, θα έχει ρετρό στιλ.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ V6 και ηλεκτρικής ισχύος, όπως συμβαίνει με την 33 Stradale, ή αν η φίρμα σκοπεύει να το κάνει αποκλειστικά ηλεκτρικό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network