Αυτό είναι το πρώτο Ford Ranger plug-in hybrid

H Ford βάζει το Ranger στον νέο κόσμο της ηλεκτροκίνησης προσφέροντάς του για τπρώτη φορά τη δυνατότητα υβριδικής τεχνολογίας με την έκδοση plug-in Hybrid

Ford Ranger plug-in Hybrid pick-up

Το Ford Ranger διαθέτει ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις, με πιο λαχταριστή από αυτές να είναι εκείνη του Raptor, όμως τα pick-up δεν είναι δημοφιλή στην Αμερική κυρίως, αλλά και σε άλλες αγορές χάρη στην ισχύ τους μόνο. Είναι πρωτίστως χάρη στην πρακτικότητά τους και το plug-in υβριδικό Ford Ranger που θα εξοπλίζεται με το Pro Power Onboard θα προσφέρει μεγάλη ευελιξία στον ιδιοκτήτη του. 

Ford Ranger plug-in Hybrid pick-up

Η παραγωγή του πρώτου στην ιστορία Ranger Plug-in Hybrid ξεκινά στα τέλη του 2024 και οι παραδόσεις στους πελάτες στις αρχές του 2025. Το νέο μοντέλο θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα προόδου στα σχέδια της Ford να προσφέρει μια πλήρη γκάμα επιλογών όσον αφορά τα συστήματα μετάδοσης κίνησης στους αγοραστές της κατηγορίας των μεσαίων pick-up.

Με περισσότερη ροπή από όλα τα Ranger

Το Ford Ranger plug-in Hybrid θα προσφέρει περισσότερη ροπή από οποιοδήποτε άλλο Ranger, συνδυάζοντας έναν βενζινοκινητήρα Ford EcoBoost 2,3lt με έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα σύστημα επαναφορτιζόμενης μπαταρίας. Θα μπορεί έτσι να κινείται πλήρως ηλεκτρικά με στόχο να προσφέρει αυτονομία πάνω από 45 χιλιόμετρα. 

Ford Ranger plug-in Hybrid pick-up

Η δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης ανοίγει νέες δυνατότητες για τους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο δεδομένου πως αυξάνονται όλο και περισσότερο οι πόλεις ή τα σημεία των πόλεων με ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Ford Ranger plug-in Hybrid pick-up

Σπουδαίο είναι επίσης το γεγονός πως το υβριδικό Ford Ranger δεν θα υστερεί σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα ρυμούλκησης που θα φτάνει όπως και στις άλλες εκδόσεις τους 3,5 τόνους. 

Ford Ranger plug-in Hybrid pick-up

"Το Ranger Plug-in Hybrid θα βοηθήσει τους πελάτες να προχωρήσουν σε ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και περισσότερες δυνατότητες από ποτέ, διατηρώντας παράλληλα το Ranger στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και στην κορυφή στην κατηγορία των μεσαίων pick-up", δήλωσε ο Hans Schep, general manager της Ford Pro, Europe.

Ford Ranger plug-in Hybrid pick-up

Με Pro Power Onboard

Το Ranger Plug-in Hybrid θα προσφέρει επίσης το Pro Power Onboard, επιτρέποντας στους οδηγούς να τροφοδοτούν με ρεύμα ηλεκτρικά εργαλεία και συσκευές υψηλής κατανάλωσης σε ένα εργοτάξιο ή σε ένα απομακρυσμένο κάμπινγκ, συνδέοντάς τα σε πρίζες οι οποίες είναι ενσωματωμένες τόσο στην καρότσα φόρτωσης όσο και στην καμπίνα.

Ford Ranger plug-in Hybrid pick-up

Αυτό σημαίνει ότι οι θορυβώδεις, ογκώδεις και βαριές γεννήτριες μπορούν να εξαλειφθούν από την καθημερινότητα ενός επαγγελματία ή να περιοριστούν σημαντικά, αφήνοντας περισσότερο ελεύθερο χώρο φόρτωσης για άλλα εργαλεία και εξοπλισμό. 

Ford Ranger plug-in Hybrid pick-up

Εκτός από την on-demand παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, τα προφίλ οδήγησης στο ηλεκτρικό πρόγραμμα λειτουργίας του Ranger Plug-in Hybrid θα παρέχουν στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία στο να αποφασίζουν πώς και πότε θα χρησιμοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας.

Ford Ranger plug-in Hybrid pick-up

Κατά τα άλλα το Ford Ranger θα διαθέτει πλήρως όλα τα ηλεκτρικά βοηθήματα και τα τεχνολογικά βοηθήματα ασφαλείας, όπως εξάλλου και το σύστημα εκτός δρόμου οδήγησης με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει, κάθε mode αναλόγως με το τι έχει να αντιμετωπίσει μπροστά του ή τις ανάγκες του. 

Ford Ranger plug-in Hybrid pick-up

"Οι πελάτες μας θέλουν ηλεκτροκίνητα οχήματα που προσφέρουν ισχυρές επιδόσεις και προσιτό κόστος ιδιοκτησίας χωρίς να διακυβεύονται τα χαρακτηριστικά που αγαπούν στο pick-up τους", δήλωσε ο Schep και συνέχισε.

Ford Ranger plug-in Hybrid pick-up

"Το Ranger Plug-in Hybrid συνδυάζει τα καλύτερα δύο κόσμων και είναι η καλύτερη λύση για δουλειά, παιχνίδι και οικογένεια - προσφέροντας ηλεκτρική οδήγηση χωρίς εκπομπές ρύπων για μικρά ταξίδια ή υβριδικές επιδόσεις που προσφέρουν απίστευτες δυνατότητες εκτός δρόμου, ωφέλιμου φορτίου και ρυμούλκησης. Και με το Pro Power Onboard, οι ιδιοκτήτες του Ranger μπορούν να τροφοδοτούν εύκολα και για πρώτη φορά με ρεύμα τον εξοπλισμό τους σε εργοτάξια και κάμπινγκ".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network