Το Kode61 Birdcage είναι ιαπωνικό retro supercar

To Κode61 Birdcage παρουσιάστηκε στην Villa d'Este και είναι το νέο αυτοκίνητο του διάσημου Ιάπωνα σχεδιαστή Ken Okuyama

Kode61 Birdcage Ken Okuyama

Με μεγάλη δόσης έμπνευσης και  σχεδιαστικής επιρροής βεβαίως, από την απήχηση που έχουν οι icon Ferrari Monza SP1 και SP2, το Kode61 Birdcage του Ιάπωνα σχεδιαστή Ken Okuyama, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο φημισμένο Concorso d'Eleganza Villa d'Este στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας. 

Kode61 Birdcage Ken Okuyama

Ποιος είναι ο Okuyama; 

Φυσιολογική απορία αυτή, γιατί για να γνωρίζεις εκ των προτέρων τον Ιάπωνα απαιτείται μια κάποια εξειδίκευση και εμμονική ενημέρωση γύρω από τα αυτοκίνητα. O Ιάπωνας είναι εκείνος που ήταν συνολικά υπεύθυνος για τον σχεδιασμό της Ferrari F40, κάτι που εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι το πιο mainstream έργο του. Μετά από εκείνη την εποχή συνεργάστηκε με τον οίκο Pininfarina πιο εντατικά καθώς προσλήφθηκε εκεί και το 2007 αποχώρησε για να φτιάξει την δική του φίρμα.

Kode61 Birdcage Ken Okuyama

Ο Okuyama αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Πασαντίνα, όπως και ο κύριος που έφτιαξε αυτό εδώ, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα ασχολείται αρκετά με το αυτοκίνητο και τον σχεδιασμό του.

Διαβάστε Επίσης

Πάντως στην περίπτωση του Okuyama ακόμη και αν είναι γνωστός μέσα από τα αυτοκίνητά του, τα μεγαλύτερα έργα του στην Ιαπωνία είναι τα τρένα Shinkansen, τα σχέδια για τα οποία υπογράφει εδώ και δέκα χρόνια. 

Kode61 Birdcage Ken Okuyama

Και τι είναι το Kode61 Birdcage; 

Αυτό είναι το νέο του αυτοκίνητο, το οποίο είχε ήδη προαναγγείλει αλλά δεν μας το είχε δείξει στην κανονική του μορφή μέχρι το προχθεσινό Concours στο Villa d'Este. Ο Okuyama δανείστηκε εκτός από διάφορες σχεδιαστικές ιδέες και το όνομα από το Maserati Birdcage 75th Concept που είχε σχεδιάσει ο ίδιος το 2005 για την ιταλική εταιρεία. Εκτός αυτού όμως χρησιμοποίησε και στοιχεία από μια άλλη Maserati την Tipo 61, η οποία ήταν επίσης Birdcage και ήταν αγωνιστική τη δεκαετία του 60.  

Kode61 Birdcage Ken Okuyama

Το Kode61 Birdcage είναι διθέσιο σπορ αλλά για ένα ζευγάρι που έχει τσακωθεί μεταξύ του. Μια μεγάλη λωρίδα αμαξώματος χωρίζει τις δύο θέσεις και κάθε μια έχει το δικό της μικρό τζάμι για να στέλνει απλώς τον αέρα πάνω από το πρόσωπο του επιβάτη. Δεν υπάρχει παρμπρίζ δηλαδή, όπως και οροφή, κάτι που στο βροχερό Μιλάνο της Παρασκευής δεν βόλευε αλλά ευτυχώς η βροχή σταμάτησε για το Σαββατοκύριακο. 

Kode61 Birdcage Ken Okuyama

Πέραν αυτού που βλέπεις που αφορά πολύ περισσότερο το σχεδιασμό και λιγότερο το αυτοκινητικό σκέλος, υπάρχει και το εσωτερικό που είναι απολύτως ρετρό με αναλογικούς διακόπτες, παραδοσιακό τιμόνι από αγώνες και αντίστοιχα αγωνιστικό κάθισμα. 

Kode61 Birdcage Ken Okuyama

Το Kode61 κινείται από θερμικό κινητήρα αλλά δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για αυτόν, ενώ ο Okuyama έχει ήδη δηλώσει πως θα προχωρήσει το αυτοκίνητο σε πολύ μικρή παραγωγή, που θα κρατήσει ψηλά και το κόστος του. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network