Φεύγει και η Hyundai από Ρωσία-πουλάει τα εργοστάσια

Όπως φαίνεται εγκαταλείπει και η Hyundai τη Ρωσία αφού σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει την αποχώρησή της και την πώληση των εργοστασίων της

Εργοστάσιο της Hyundai στη Ρωσία

Η Hyundai σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη Ρωσία και να πουλήσει τα εργοστάσιά της εκεί σε μια εταιρεία του Καζακστάν, ανέφεραν νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο MBC μετέδωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των εργοστασίων της Hyundai στη Ρωσία βρίσκονται στο τελικό στάδιο, προσθέτοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία περιμένει την τελική έγκριση από τη ρωσική κυβέρνηση.

"Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν συνεχιζόμενες συζητήσεις σχετικά με την πώληση, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί", δήλωσε η Hyundai, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Διαβάστε Επίσης

Η Hyundai είχε σταματήσει από πέρσι στην παραγωγή στη Ρωσία

Η Hyundai είχε σταματήσει την παραγωγή στην Ρωσία από πέρσι που ξεκίνησε ο ξεκίνησε ο πόλεμος μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Τον Μάρτιο, η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι εξετάζει "διάφορες επιλογές" για τη ρωσική μονάδα της.

Σε δήλωσή της στο Reuters, η Hyundai τόνισε ότι εξετάζει διάφορα σενάρια για το μέλλον της επιχείρησής της στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση μέχρι στιγμής.

Πολλά εργοστάσια στη Ρωσία έχουν αναστείλει την παραγωγή και έχουν απολύσει εργαζόμενους λόγω ελλείψεων σε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, εξαιτίας των κυρώσεων και της φυγής δυτικών κατασκευαστών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι.

Η Hyundai, μαζί με τη θυγατρική Kia, συγκαταλέγεται στις 10 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου βάσει πωλήσεων και κατασκευάζει περίπου 200.000 οχήματα ετησίως στη Ρωσία, περίπου το 4% της παγκόσμιας παραγωγικής της ικανότητας.

Μαζί με τη Renault, η Hyundai και η Kia ήταν μεταξύ των τριών κορυφαίων εμπορικών σημάτων που πωλούνταν στη Ρωσία πριν από τον πόλεμο. Τώρα, καθώς οι παγκόσμιοι παίκτες έχουν αποσυρθεί, οι κινεζικές μάρκες τις αντικαθιστούν στην "πολεμική" οικονομία της Ρωσίας.

Διάβασε ακόμη:
- Δοκιμή Toyota Corolla Cross 2.0L Hybrid 4x4: Γιατί αυτό και όχι το Corolla;
- Έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έβγαλε όπλο σε επίσημο συνεργείο
Το αυτόνομο Van της GAC έρχεται από το μέλλον
- Defender και όχι Land Rover: Πρεμιέρα για το νέο όνομα με 8θέσιο V8

Best of Network