Αυτή είναι η νέα τεχνολογία της Skoda για βελτίωση της ασφάλειας

H μάσκα του Enyaq χρησιμοποιείται ως οθόνη προβολής μηνυμάτων που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών

Skoda LED grille

H Skoda παρουσίασε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, στο οποίο το ηλεκτρικό SUV Enyaq iV της εταιρείας από την Τσεχία, χρησιμοποιείται ως το όχημα δοκιμών με στόχο τη μείωση των τραυματισμών των πεζών. Πρόκειται για μέρος ενός project που αφορά την αστική κινητικότητα και επικεντρώνεται στην επικοινωνία μεταξύ οχήματος και πεζών.

Διαβάστε Επίσης

Αυτό που συμβαίνει, είναι πως η μάσκα του αυτοκινήτου ουσιαστικά χρησιμοποιείται ως πίνακας LED, στον οποίο προβάλλονται μηνύματα τα οποία υποδεικνύουν στους πεζούς που βρίσκονται στο δρόμο αν μπορούν να αρχίσουν να κινούνται ή πότε το ίδιο το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Skoda LED grille

Η Skoda δοκιμάζει διαφορετικά σύμβολα, μοτίβα και χρώματα σε μια προσπάθεια να κατανοήσει καλύτερα τους τρόπους αντίδρασης των πεζών. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί εικονίδια κόκκινου και πράσινου χρώματος (εδώ βέβαια υπάρχει ένα πρόβλημα εξ ορισμού σε άτομα με αχρωματοψία), με την μάσκα του Enyaq να μπορεί ακόμη και να αναβοσβήνει, προειδοποιώντας τους πεζούς πως το όχημα δεν προλαβαίνει να σταματήσει.

Skoda LED grille

Ανάμεσα στα εικονίδια που χρησιμοποιούνται, περιλαμβάνονται πράσινα βέλη, ένα πράσινο πρόσωπο, ένα προειδοποιητικό τρίγωνο και ένα κόκκινο τρίγωνο με σταυρό. Αντίστοιχες πληροφορίες προβάλλονται και στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου, ώστε ο οδηγός να είναι σε θέση να γνωρίζει τις ενδείξεις που εμφανίζονται στη μάσκα του αυτοκινήτου.

Η Skoda χρησιμοποιεί προγραμματιζόμενες λυχνίες LED οι οποίες ελέγχονται ξεχωριστά και βρίσκονται τοποθετημένες εκεί που κανονικά συναντάμε την γυάλινη επιφάνεια με οπίσθιο φωτισμό της μάσκας του Enyaq. Η Skoda σκοπεύει να διευρύνει τις δοκιμές, που έχουν ως στόχο να καταστήσουν τους δρόμους ασφαλέστερους για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία.

Διαβάστε ακόμα:
 - Αποστολή στην Σλοβενία: Οδηγούμε την νέα και πιο δυνατή BMW Z4 M40i
 - Τα 11 νέα SUV που έρχονται το επόμενο διάστημα
 - Κλοπή αυτοκινήτων: Πώς οι προβολείς γίνονται "σημείο εισόδου" του κλέφτη
 - DiSus, η επαναστατική ανάρτηση της BYD-το αυτοκίνητο μπορεί να κινείται με τρεις τροχούς

Best of Network