Το νέο εσωτερικό της Porsche Cayenne: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Το ανασχεδιασμένο κόκπιτ της Porsche Cayenne συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία από μερικά σημαντικά μοντέλα της μάρκας. Όπως η Taycan.

Porsche Cayenne facelift

H ανανεωμένη Cayenne αναμένεται να έρθει στην αγορά το 2024, όμως η Porsche έχει ήδη αρχίσει τη σταδιακή αποκάλυψη του δημοφιλούς της SUV και μάλιστα κάνοντας αρχή εκ των έσω. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου θα είναι η φρέσκια εμφάνιση εξωτερικά, η αυξημένη ισχύς και μια διευρυμένη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού. Για την ώρα όμως, ας περιοριστούμε στο εσωτερικό της Cayenne το οποίο παραπέμπει ευθέως σε εκείνα των Taycan και 911. Διάβασε παρακάτω 5 στοιχεία που πρέπει να γνωρίζεις αναφορικά με το εσωτερικό του μοντέλου της Porsche.

1. O ιός της ψηφιοποίησης ξαναχτυπά

Porsche Cayenne facelift

Η απερχόμενη Cayenne είχε ένα αναλογικό στροφόμετρο πίσω από το τιμόνι και τη φυσική συνέχεια του ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό. Όχι πια. Όπως συμβαίνει και στην Taycan, ο πίνακας οργάνων τώρα είναι μια οθόνη 12,6 ιντσών με έως και επτά διαφορετικές διαμορφώσεις. Ευτυχώς, δύο από αυτές παραπέμπουν στο κλασικό καντράν της Porsche.

Διαβάστε Επίσης

Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις μια επιπλέον οθόνη αφής 10,9 ιντσών μπροστά από τον συνοδηγό, μέσω της οποίας ο τελευταίος, μπορεί να βοηθά τον οδηγό στη ρύθμιση του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης ή να χειριστεί το ραδιόφωνο, ενώ η οθόνη μπορεί να συντονιστεί σε μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών streaming, όπως το Disney Plus ή το Netflix. Κι αν ανησυχείς μήπως κάτι τέτοιο αποσπάσει την προσοχή του οδηγού, μάθε πως η Porsche έχει τοποθετήσει μια ειδική επίστρωση πάνω από την οθόνη, ώστε να μην μπορεί να τη δει κανείς από το πλάι.

2. Τα χειριστήρια του κλιματισμού είναι φυσικά κουμπιά

Porsche Cayenne facelift

Σε αντίθεση με την πρακτική VW, η Porsche επέλεξε να διατηρήσει κάποια φυσικά κουμπιά στην ανανεωμένη Cayenne, εκείνα του κλιματισμού. Έτσι, κάθε φορά που θα θελήσεις τη δημιουργία ενός πιο ζεστού ή πιο δροσερού περιβάλλοντος στο εσωτερικό της, θα το κάνεις μέσω των μεταλλικών διακοπτών στη βάση της κονσόλας.

3. Στη θέση του κλασικού κλειδιού βρίσκεται το κουμπί εκκίνησης

Porsche Cayenne facelift

Ο περιστροφικός διακόπτης εκκίνησης του κινητήρα που παρέπεμπε στα κλασικά κλειδιά ανάφλεξης των παλαιότερων Porsche και μάλιστα των αγωνιστικών της μοντέλων, δεν υπάρχει πια. Η Porsche υπέκυψε τελικά στη μόδα και τοποθέτησε ένα κανονικό κουμπί start/stop. Δεν μας χαλάει, αλλά μας λυπεί που ένα μικρό κομμάτι της κληρονομιάς της Porsche αντικαταστάθηκε με κάτι πιο συνηθισμένο.

4. Ο μοχλός ταχυτήτων δεν είναι εκεί που θα περίμενες

Porsche Cayenne facelift

Μπορεί να μιλάμε για ένα facelift, όμως η Porsche δεν περιορίστηκε στις ψηφιακές οθόνες και τους αεραγωγούς. Όλη η αρχιτεκτονική του ταμπλό της Cayenne έχει πλέον αλλάξει. Έτσι, αντί για έναν επιλογέα ταχυτήτων στην κεντρική κονσόλα, η Cayenne έχει επιλέξει έναν μοχλό τύπου Taycan που βρίσκεται τοποθετημένος πίσω και δεξιά από το τιμόνι.

5. Η Cayenne φροντίζει για την υγεία σου

Porsche Cayenne facelift

Μεταξύ άλλων αναβαθμίσεων, η Cayenne διαθέτει πλέον ένα σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα της καμπίνας που είναι ανθεκτικό ακόμη και στα βιολογικά όπλα(!) που εμποδίζει τον μολυσμένο αέρα να εισέλθει στο εσωτερικό. Ενεργοποιείται ακόμη και αυτόματα ξέρει ότι πρόκειται να μπείτε σε ένα τούνελ. Α, και το smartphone σου θα "ζήσει" επίσης περισσότερο. Η Porsche έχει προσθέσει ψύξη στη θέση της ασύρματης φόρτισης, ώστε το τηλέφωνό σου να τροφοδοτείται με 15W χωρίς να υπερθερμαίνεται.

Διαβάστε Επίσης

Best of Network