Αυτό θα είναι το νέο ηλεκτρικό smart #3-Πότε παρουσιάζεται

Στις 18 Απριλίου και στα πλαίσια της έκθεσης στην Σανγκάη, η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο με την ονομασία smart #3.

smart #3

Με το νέο μοντέλο smart #1 να μην έχει έρθει ακόμα στην ελληνική αγορά, η εταιρεία διαπραγματεύεται την υπόσταση της προς το παρόν με γκάμα δύο μοντέλων, αμφότερα ηλεκτρικά. Πρόκειται για το smart EQ fortwo και το smart EQ fortwo cabrio. Ωστόσο η εταιρεία ετοιμάζει και ένα τέταρτο μοντέλο – και αυτό ηλεκτρικό – που θα κινείται σχεδιαστικά στις γραμμές ενός κουπέ SUV.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τεχνικές πληροφορίες σχετικά με το smart #3. Ωστόσο από τα πρώτα σκίτσα φαίνεται πως η σχεδίαση θα είναι ιδιαίτερα δυναμική, με αρκετές καμπύλες και φαρδιά σιλουέτα.

smart #3

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz, Gorden Wagener, περιγράφει την εικόνα του νέου smart ως: "μυώδη", "κομψά αισθησιακή" και "απόλυτα ισορροπημένη". Για την αισθητική του smart #3 ενεπλάκη η ομάδα της Mercedes-Benz με την συμβολή σχεδιαστών απ' όλο τον κόσμο.

Ηλεκτρική τεχνολογία από την Geely

Από την άλλη, στον δομικό και τεχνολογικό τομέα, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της smart φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσει την βοήθεια της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Geely με την οποία η Γερμανοί συνεργάζονται τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε και το μοντέλο smart #1 χρησιμοποιεί την πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα "SEA-2" της Geely.

Σε επίπεδο τεχνολογίας μάλλον θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρξει και μια κορυφαία έκδοση Brabus – κατά τα πρότυπα του smart #1 – που θα έχει δύο κινητήρες με τετρακίνηση και 422 ίππους. Η μπαταρία θα είναι και αυτή ίδια με δυναμικότητα 66 kWh που τουλάχιστον στο smart #1 δίνει μια αυτονομία μεταξύ 330 και 420 χλμ. με μία φόρτιση.

Διαβάστε Επίσης

Best of Network