5 πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις για το Smart #1

To SUV #1 είναι το μοντέλο με το οποίο η Smart αλλάζει σελίδα

Smart #1

H Smart αναφέρει στο δελτίο τύπου που παρουσιάζει το νέο της μοντέλο: "Η κινητικότητα στις μέρες μας φέρνει τους ανθρώπους κοντά, συνδέει ιδέες και πολιτισμούς και δημιουργεί ποικίλες κοινές εμπειρίες. Αυτή τη στιγμή, η τεχνολογία με αιχμή την ηλεκτροκίνηση, έχει γίνει επιτέλους ένας παράγοντας που επιτρέπει στους ανθρώπους να προσαρμόζονται στον τρόπο ζωής τους και όχι το αντίστροφο. Ως αποτέλεσμα, η εξέλιξη του αυτοκινήτου ως κάτι παραπάνω από απλό μέσο μεταφοράς έχει φτάσει σε νέα ύψη. Πλέον, αποτελεί έναν στενό μας σύντροφο. Αυτός είναι και ο πυρήνας πίσω από την εξέλιξη του νέου Smart #1".  

Συμβολο επανεκκίνησης της μάρκας

"Το Smart #1 αντιπροσωπεύει την επανεκκίνηση της μάρκας Smart και αναδεικνύει το νέο σχεδιαστικό DNA, η βασική ιδέα του οποίου συμπυκνώνεται στον χαρακτηρισμό "sensual producty". Τάδε έφη Gorden Wagener, επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz. Εξακολουθείς να έχεις απορίες; Μην ανησυχείς, συμβαίνει με όλους μας. Για την ώρα αρκέσου στο ότι αποτελεί το πρώτο μοντέλο μιας νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών.

Smart #1

Είναι αυτό Smart; Σοβαρά τώρα;

Για μια εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με αυτοκίνητα ιδιαίτερα μικρών διαστάσεων, ένα μοντέλο με μήκος 4,2 m, πλάτος 1,8 m και βάρος 1.820 kg, με το logo της στο αμάξωμά του προκαλεί εύλογη αμηχανία. To πρώτο Fortwo που παρουσιάστηκε το 1998 είχε μήκος 2,5 m. Βασικά, είναι μεγαλύτερο ακόμα κι από ένα VW ID.3. Α, επίσης οι τροχοί του είναι 19 ιντσών.

Smart #1

Θα κατασκευάζεται στην Κίνα

Το νέο Smart θα διαθέτει στο αμάξωμά του στοιχεία που έχουν εξελιχθεί από την Geely. Ναι, την κινεζική εταιρεία που έχει στην κατοχή της τις Volvo, Lotus και Polestar. Η παραγωγή του θα γίνεται στην Κίνα, που θα είναι και η πρώτη αγορά που θα το υποδεχτεί. Μην έχεις όμως αυταπάτες περί χαμηλής τιμής, καθώς εκτιμάται ότι θα κοστίζει πάνω από €40Κ.

Smart #1

Είναι το πιο γρήγορο Smart

Είναι αμιγώς ηλεκτρικό, οπότε λογικά κάτι έχεις αρχίσει να υποψιάζεσαι. Υπάρχει μόνο μία επιλογή μπαταρίας, αυτή των 66 kWh, με την ισχύ να ανέρχεται σε 272 ίππους και την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Έχει 0-100 km/h σε 6,7 sec, αλλά μην αρχίσεις να ονειρεύεσαι πλαγιολισθήσεις. Θυμήσου ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα Smart. Με την ευκαιρία, το χάσταγκ(#) στην ονομασία του προφέρεται.

Smart #1

Η αυτονομία του ξεπερνά τα 400 km

Αν ο ισχυρισμός της Smart επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται ίσως για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο με την αυτονομία του να υπερβαίνει εκείνη των μοντέλων της μάρκας με συμβατικούς κινητήρες. Η Smart υπόσχεται 420-440 km, με δυνατότητα φόρτισης σε ταχυφορτιστή έως 150 kW. Aπό αυτούς που, αν είχαμε, θα πηγαίναμε από το 10-80% σε λιγότερα από 30 λεπτά.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του Top Gear Magazine που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Best of Network